Witam,
Mam taki problem... występuje on przy prędkościach rzędu 100-120km/h, szczególnie na płaskich drogach typu autostrada (nie wiem czemu), raz na jakiś czas (co 10km, co 100km), zarzuci dosyć mocno tyłem, odczuwalne jako płynięcie tyłem, niezbyt przyjemne, odruchowo wciska się na hamulec, w zasadzie przy przyspieszaniu jak i hamowaniu, ale czesto po zmianie pasa, np. wjezdzając na autostradę albo z niej zjeżdzając albo po przejechaniu przez jakąś nierówność. I tak z tego co czytałem jest kilka opcji, najprawdopodobniej DSC przychamowuje jednym kołem, albo są jakieś luzy w zawieszeniu i ma to wpływ na DSC albo w samym DSC/ABS coś się dzieje. Jedyna ostatnia, rzeczy jaka mi się przypomina to w okolicach kiedy mi się to zaczęło dziać, obniżyłem nieznacznie tył (około 3-5 cm) za pomocą regulacji na czujniku poziomu przykręconym do stabilizatora. Może to obniżenie mieć jakiś wpływ? Nie zdaża mi się to na tyle często żeby od razu stwierdzić DSC (przez jazdę z i bez DSC). I kolejne wrażenie, problem występuje w dni deszczowe, ale może to zbieg okoliczności bo ostatnio często pada;).
Czuję, że nie łatwy problem...
Mam wersje NIVO E38 750i