Witam.jak w temacie chodzi o spryskiwacze reflektorow.nie mam ich oryginalnie a chetnie bym je zamontowal bo mam lezec takie od e39.caly komplet(spryskiwacze, weze, zbiornik, pompka)czy robil juz to ktos?i czy beda pasowac od e39?dzieki za wskazowki
Witam.jak w temacie chodzi o spryskiwacze reflektorow.nie mam ich oryginalnie a chetnie bym je zamontowal bo mam lezec takie od e39.caly komplet(spryskiwacze, weze, zbiornik, pompka)czy robil juz to ktos?i czy beda pasowac od e39?dzieki za wskazowki
lukaskwiat
bêd± pasowaæ jedynie jak bêdziesz to robi³ to podepnij sobie pod zasilanie od spryskiwaczy szyby.
Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !
i jak zrobiles?
sam mam zamiar to zrobic tylko niewiem zabardzo czy do swiatel jst osobny zbiornik czy ten od szyb schowany w nadkolu.
jak by ktos mogl zrobic zdjecie bardzo byl bym wdzieczny
pozdrawiam
orientujecie sie gdzie te spryskiwacze mozna kupic i jaka cena takiej przyjemnosci bo tez nie mam oryginalow?
spryskiwcze
- u mnie s± dwa zbiorniki - jeden normalny - drugi intesiv reinger - w³asnie na lampy.
dzia³anie komputera ZKE - Zentral Karosserie Elektronik - jest takie ¿e w przycisku od spryskiwaczy jest dodatkowy przycisk - "S" - który w³asnie spryskuje i szyby i reflektory - s od s³owa shceinwerfern - czyli laampy. dodatkowo ka¿de 5 poci±gnieæ ga³ki spryskiwaczy do siebie te¿ automatycznie mysli ¿e mlampy brudne - i co 5 daje na lampy.
A najlepiej pod³acz silniczek od doadtkowego zbiornika - równolegle z silniczkiem istniej±cego.
Pamiêtaj ¿e p³yn na lampy wychodzi do¶æ szybko z wê¿a.
pozdrowienia
a mo¿liwe kombinacje czê¶ci spryskiwania to patrz tutaj
Strona realoem dla 750
Spryskiwacze reflektorów s± te¿ w wersji bez intensiv reinger !!! By³y zawsze montowane fabrycznie razem z xenonami. Tak wiêc nie trzeba mieæ dwóch zbiorniczków. W ten drugi (bli¿ej przodu (nie ten w nadkolu) nape³nia siê specjalnym detergentem wspomagajæym mycie szyby przedniej. :DZamieszczone przez MAXO17
prosil bym o jakies zdjecie bo z tego realoem nic nie idzie wyczytac
podaja ze dla 728 i 750 sa takie same do swiatel a w rzeczywistosci jest inaczej
Maxo wiem jak dziala ten przycisk w kierownicy mialem taki w e39 ale interesuje mnie czy trzeba jakis kabel dodatkowy pociagnac zeby to zgrac
dzieki i pozdrawiam
tu na aukcji sa jakies 3 ktory to bedzie zdaje mi sie ze ten srodkowy
aukcja
Witam.
Nie chcê za¶miecaæ forum i zak³adaæ nowego tematu, wiêc problem opiszê tutaj. Otó¿ zauwa¿y³em ostatnio, ¿e nie dzia³aj± mi spryskiwacze reflektorów. W ogóle siê nie w³±czaj±, bezpieczniki s± OK. Gdzie znajduje siê pompka spryskuj±ca xenony? Dzisiaj bêdê ponownie montowa³ ringi (bo jeden siê odklei³), wiêc wyjmê reflektory i chcia³bym chocia¿ sprawdziæ pompkê. Proszê o szybk± odpowied¼.
Pozdrawiam.
Pompka do spryskiwania lamp jest za nadkolem od strony pasa¿era. ¦ci±gasz plastikowe nadkole i widzisz za ko³em ca³y zbiorniczek z obiema pompkami :)Zamieszczone przez lukasz740