Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 29

W±tek: spryskiwacze reflektorow

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    W221 320 CDI
    Sk±d
    DE

spryskiwacze reflektorow

Witam.jak w temacie chodzi o spryskiwacze reflektorow.nie mam ich oryginalnie a chetnie bym je zamontowal bo mam lezec takie od e39.caly komplet(spryskiwacze, weze, zbiornik, pompka)czy robil juz to ktos?i czy beda pasowac od e39?dzieki za wskazowki
    lukaskwiat

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    bêd± pasowaæ jedynie jak bêdziesz to robi³ to podepnij sobie pod zasilanie od spryskiwaczy szyby.
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar bydle
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    750i sport
    Sk±d
    Soton
    i jak zrobiles?
    sam mam zamiar to zrobic tylko niewiem zabardzo czy do swiatel jst osobny zbiornik czy ten od szyb schowany w nadkolu.
    jak by ktos mogl zrobic zdjecie bardzo byl bym wdzieczny

pozdrawiam

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    orientujecie sie gdzie te spryskiwacze mozna kupic i jaka cena takiej przyjemnosci bo tez nie mam oryginalow?

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    750i sport
    Sk±d
    Soton
    tu masz duzo info na temat czesci.
    prosil bym kogos zeby wyjasnil mi jak podpiac te spryskiwacze pod przelacznik w kierownicy ktory juz wymienilem

1

2

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    spryskiwcze

- u mnie s± dwa zbiorniki - jeden normalny - drugi intesiv reinger - w³asnie na lampy.
    dzia³anie komputera ZKE - Zentral Karosserie Elektronik - jest takie ¿e w przycisku od spryskiwaczy jest dodatkowy przycisk - "S" - który w³asnie spryskuje i szyby i reflektory - s od s³owa shceinwerfern - czyli laampy. dodatkowo ka¿de 5 poci±gnieæ ga³ki spryskiwaczy do siebie te¿ automatycznie mysli ¿e mlampy brudne - i co 5 daje na lampy.

A najlepiej pod³acz silniczek od doadtkowego zbiornika - równolegle z silniczkiem istniej±cego.

Pamiêtaj ¿e p³yn na lampy wychodzi do¶æ szybko z wê¿a.

pozdrowienia

a mo¿liwe kombinacje czê¶ci spryskiwania to patrz tutaj
    Strona realoem dla 750

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez MAXO17
    spryskiwcze

- u mnie s± dwa zbiorniki - jeden normalny - drugi intesiv reinger - w³asnie na lampy.
    dzia³anie komputera ZKE - Zentral Karosserie Elektronik - jest takie ¿e w przycisku od spryskiwaczy jest dodatkowy przycisk - "S" - który w³asnie spryskuje i szyby i reflektory - s od s³owa shceinwerfern - czyli laampy. dodatkowo ka¿de 5 poci±gnieæ ga³ki spryskiwaczy do siebie te¿ automatycznie mysli ¿e mlampy brudne - i co 5 daje na lampy.

A najlepiej pod³acz silniczek od doadtkowego zbiornika - równolegle z silniczkiem istniej±cego.

Pamiêtaj ¿e p³yn na lampy wychodzi do¶æ szybko z wê¿a.

pozdrowienia

a mo¿liwe kombinacje czê¶ci spryskiwania to patrz tutaj
    Strona realoem dla 750
    Spryskiwacze reflektorów s± te¿ w wersji bez intensiv reinger !!! By³y zawsze montowane fabrycznie razem z xenonami. Tak wiêc nie trzeba mieæ dwóch zbiorniczków. W ten drugi (bli¿ej przodu (nie ten w nadkolu) nape³nia siê specjalnym detergentem wspomagajæym mycie szyby przedniej. :D

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    750i sport
    Sk±d
    Soton
    prosil bym o jakies zdjecie bo z tego realoem nic nie idzie wyczytac
    podaja ze dla 728 i 750 sa takie same do swiatel a w rzeczywistosci jest inaczej

Maxo wiem jak dziala ten przycisk w kierownicy mialem taki w e39 ale interesuje mnie czy trzeba jakis kabel dodatkowy pociagnac zeby to zgrac

dzieki i pozdrawiam

tu na aukcji sa jakies 3 ktory to bedzie zdaje mi sie ze ten srodkowy

aukcja

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    Witam.
    Nie chcê za¶miecaæ forum i zak³adaæ nowego tematu, wiêc problem opiszê tutaj. Otó¿ zauwa¿y³em ostatnio, ¿e nie dzia³aj± mi spryskiwacze reflektorów. W ogóle siê nie w³±czaj±, bezpieczniki s± OK. Gdzie znajduje siê pompka spryskuj±ca xenony? Dzisiaj bêdê ponownie montowa³ ringi (bo jeden siê odklei³), wiêc wyjmê reflektory i chcia³bym chocia¿ sprawdziæ pompkê. Proszê o szybk± odpowied¼.
    Pozdrawiam.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Kargowa/Berlin
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740
    Gdzie znajduje siê pompka spryskuj±ca xenony? Dzisiaj bêdê ponownie montowa³ ringi (bo jeden siê odklei³), wiêc wyjmê reflektory i chcia³bym chocia¿ sprawdziæ pompkê. Proszê o szybk± odpowied¼.
    Pozdrawiam.
    Pompka do spryskiwania lamp jest za nadkolem od strony pasa¿era. ¦ci±gasz plastikowe nadkole i widzisz za ko³em ca³y zbiorniczek z obiema pompkami :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •