Przy soczewce, te szkiełka mają znaczenie symboliczne.
Dla świateł drogowych w pewnym stopniu kierunkują wiązkę światła. Jak wyciągniesz szkiełko to będzie świecić wszczędzie.
Taki manewr zrobiłem klientowi w poliftowej E38. Założyłem soczewki z E60, wraz ze srebrną ozdobną obramówką.
Usunąłem wewnętrzne "szkiełka".
Problemu z ustawieniem świateł nie było. Oślepiać nie oślepia, bo mijania to tylko soczewka. Drogowych używasz na pustej drodze.
Dodatkowa korzyść to bixenon.
Fotki w tym temacie:
http://7er.pl/showthread.php/1145-Bi...491#post402491
Nieco inaczej jest w E39 przed liftingiem. Tam część światła rozpraszane jest poza soczewkę i szkiełko ma znaczenie
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Mam właśnie przedliftowe reflektory z pojedynczym ksenonem. Czyli jednak wyciągać i czyścić ? Jak będą wyglądać ringi SMD jeśli założę nie zdejmując szybek ?
odkopuje temat...
Czy przy polerowaniu odbłysnika soczewki uzyskujecie efekt lustra? polerowalem swoją lecz nie uzyskałem takiego efektu jak np ori odbłysnik od długich
jutro rozbieram moje do czyszczenia, zobaczymy efekt ;)
gdzie oprócz ASO można kupić nowe klosze do przed lifta ?
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
Tylko mi chodzi o polerowanie papierem sciernym i pozniej wyciaganie efektu chromu z aluminium np pasta metalpolish autosol
są, po 50zl szt. ale pisałem do gościa czy pasuje do xenonu to pisał ze nie, dziwne bo mam zwykle lampy i oznaczenia są te same ;)
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
czyli można brać ?
Zobacz ofertę: BMW 7 E38 94-97 szkło klosz reflektora lewe NOWE
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5481365508