Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: [ elektronika] SEDC

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było: 740iL / Jest: Chrysler 300C
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    No i po rozmowie z gregiem się wszystko wyjaśniło. Treaz już wiem jakim tropem podążać. Muszę się teraz skontaktować z mechanikiem i może uda się znaleźć czas przed świętami i coś zadziałać. Bedę na bieżąco informował o postępach w naprawie.
    No i jak kolego, ogarnąłeś temat?

Pytam, bo chyba mam to samo :/ Przy przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolka się zaświeca na jakiś czas. Gdy w tym czasie nacisnę przycisk przygasa, ale zapala się z powrotem. Jak sama zgaśnie, to mogę sobie naciskać ile wlezie - nie zaświeca się :(

Czekam na informacje o postępach w naprawie.

Pozdro
    już tylko wspomnienie :(

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    czytam i się uczę :)

Ja mam lekko popukujący amorek z przodu z s-edc ale zastanawiam się czy wstawić używke z systemem czy nowy bez :(. Nowy z s-edc 3 tyś szt ! zwykły koło 500 zł. Ktoś może słyszał o bdb używkach ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było: 740iL / Jest: Chrysler 300C
    znalazłem podobne instrukcje do tych, które zapodał greg38, tyle że w języku angielskim, może się komuś przyda:

Electronic Damper Control III Plus

jak dla mnie bardziej zrozumiałe niż tłumaczenie za pomocą translatora :P

Pozdro
    już tylko wspomnienie :(

Początkujący Użytkownik
    Witam podepne się pod temat żeby nie zakładać drugiego.

Mam problem z samousztywniającym się zawieszeniem czasem bywa ok a czasem jest twardo.
    Chciałbym zapytać czy ktoś wie w którym miejscu te czujniki przyspieszenia się znajdują (przód i tył) widze na jednej fotce sprężyne zawieszenia (które koło prawe czy lewe przód czy tył) a drugi nie mam pojęcia.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Ja myślałem że czujniki to są w amorkach , a włąncza się S-EDC w kabinie na panelu i to cała kombinacja. Według mojej teorii impuls elektryczny zamyka część amorka i tak staje się twardszy i odwrotnie .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    I jak tam - rozwiązał ktoś z zainteresowanych problem niedziałającego sedc? Odświeżam temat po jey'u ponieważ mam ten sam problem:). Jeżeli ktoś to ogarnął to proszę o informację. Pozdrawiam.
    monster_pl

Uprawnienia umieszczania postów