Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Prośba o ocene 740 Stargard Gdański

Zaawansowany Użytkownik Awatar Patrykus
    BMW
    B30,B44 obecnie B28

Post Prośba o ocene 740 Stargard Gdański

Witam, znalazłem taka 7er: http://otomoto.pl/bmw-740-bez-skora-...C31844744.html
    Jak na pierwszy rzut oka oceniacie to auto?
    Czy jest ktoś z tamtych okolic albo zna ten Auto Handel? Przez telefon wiele dowiedzieć się nie mogę prócz tego, że auto jest w takim stanie jak na zdjęciach... ;]
    Vin mieli mi wysłać - nie wysłali, a trochę daleko mam aby pojechać obejrzeć. Dla kogoś kto mi obejrzy i zda dokładne relacje przeleje na jakiegoś dobrego litrra plus oczywiście koszta paliwa i czasu :)
    Chodzi mi najbardziej o silnik czy się poci jak pracuje, czy skrzynia płynnie przerzuca, jak z zawiasem itp. Wygląda na zadbaną, albo na wypicowaną... Stołki strasznie wysiedziane więc przebieg pewnie i konkretny.. i interesuje mnie ile mogą wynieść opłaty tego auta?
    Ostatnio edytowane przez Patrykus ; 19-05-2014 o 22:07

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 745 e65
    jesli jest sprowadzony i p[olskie lapy nie grzebaly masz szanse ze bedzie sie kupy trzymac a przebieg na moje oko 400-500 wiec normalny :-D

BMW
    B30,B44 obecnie B28
    UP UP, nikogo z tamtych stron tu nie ma???

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    E38 za 9k to zazwyczaj złom, za zadbane e32 trzeba dać więcej, tą odpuść zwykła skarbonka.

Zaawansowany Użytkownik Awatar vori
    BMW
    ex E32 730i 1993
    Kojarzy mi się, że ktoś już o nią na forum pytał, jednak nie umiem teraz znaleźć wątku i nie wiem czy ktoś ją w końcu oglądał.

Nie chcę zniechęcać, ale E38 za 9 tysięcy od handlarza nie wróży niczego dobrego.

#edit: Mam. Aha, to Ty pytałeś :D
    Ostatnio edytowane przez vori ; 20-05-2014 o 21:14

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Był też temat o tym komisie. Przypominam sobie charakterystyczne foty przy blaszaku. Wtedy bodaj, ktoś pytał o 750tke od tego sprzedawcy.

BMW
    B30,B44 obecnie B28
    Szczerze mówiąc miałem już 2x E38 jedną za 6500k a drugą za trochę więcej - były sprowadzane i były to V8 w dobrym wyposażeniu. I w przypadku jednej i drugiej były w lepszym stanie niż "niektóre" igły za 15k z PL. Kto wie, może i ta jest spoko, dlatego pytam co o niej sądzi szanowne forum :-) a może ktoś się znajdzie z tamtych okolic kto poświęci chwile i zda relacje :)

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Szczerze? Pierwsze co odpycha mnie od tego auta, to lampy z przodu, rodem z jarmarku. Ja wiem, "nie oceniać po okładce"... idźmy dalej, środek, dżuma jakich mało.. wiem, wiem, da się doczyścić.. W moim mniemaniu takie detale dają pewien ogląd na temat poprzedniego jeźdźca i obecnego sprzedawcy, który nawet nie zadał sobie trudu, żeby choć trochę ogarnąć ten samochód. Nie mówie tu o picowaniu, bo nie na tym rzecz polega, ale zwykłe czyszczenie do fot wystarczyłoby w zupełności. Z racji tego, że mam dość pedantyczne zacięcie, takie szczegóły są dla mnie istotne.

Zaraz posypią się gromy w związku z moją opinią, ale jak wielokrotnie się to zaznacza, jest ona moją własną, subiektywną i nikogo do swoich racji i sposobu oględzin auta przekonywać nie będę :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez No_Name Zobacz posta
    Szczerze? Pierwsze co odpycha mnie od tego auta, to lampy z przodu, rodem z jarmarku. Ja wiem, "nie oceniać po okładce"... idźmy dalej, środek, dżuma jakich mało.. wiem, wiem, da się doczyścić.. W moim mniemaniu takie detale dają pewien ogląd na temat poprzedniego jeźdźca i obecnego sprzedawcy, który nawet nie zadał sobie trudu, żeby choć trochę ogarnąć ten samochód. Nie mówie tu o picowaniu, bo nie na tym rzecz polega, ale zwykłe czyszczenie do fot wystarczyłoby w zupełności. Z racji tego, że mam dość pedantyczne zacięcie, takie szczegóły są dla mnie istotne.

Zaraz posypią się gromy w związku z moją opinią, ale jak wielokrotnie się to zaznacza, jest ona moją własną, subiektywną i nikogo do swoich racji i sposobu oględzin auta przekonywać nie będę :)
    Też mam podobne zdanie o tym pojeżdzie, srodek jak zauwazyłeś da się doczyśćic ale te kominy z tyłu?? masakrejszon

Ale pomimo to,mnie sie podoba 1 rzecz w tym aucie :) Mianowicie felgi - mam do nich sentyment bo takie same miałem w e38 :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    B30,B44 obecnie B28
    Rozumiem, każdy ma swoje podejście co do auta, ale gdybym chciał igłę bez skazy to bym szykował 20k. Czy ja wiem czy taka dżuma w środku? Prócz sajgonu pod konsolą kierowcy wygląda całkiem przyzwoicie. Lampy, kominy oczywiście można zmienić w szczególności że posiadam E38 na części....

ZNAJDZIE SIĘ JAKAŚ DOBRA DUSZA KTÓRA JEST Z TAMTYCH OKOLIC I OBEJRZY AUTO????????? Jak pisałem wyżej wszystkie koszta dojazdu + bonus pokryje.
    Ostatnio edytowane przez Patrykus ; 22-05-2014 o 10:17