Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 40

W±tek: BMW E32 - napoleon777 - spe³niaj±ce siê marzenie

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar napoleon777
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E32
    Sk±d
    Czernin

Post BMW E32 - napoleon777 - spe³niaj±ce siê marzenie

Witam, nazywam siê Mateusz, od zawsze marzy³em aby mieæ kiedy¶ du¿± luksusow± limuzynê tak± jak Audi V8, Mercedes W126 / W140, lub BMW E32. Traktowa³em to zawsze jako co¶ bardzo odleg³ego ale wierzy³em ¿e siê spe³ni. Sta³o siê to dosyæ nieoczekiwanie nieco ponad tygodnia mam E32 3.0 197 KM z instalacja LPG "na ¶rubê" która zostanie przy pierwszej lepszej okazji zdemontowana (chyba nie muszê pisaæ dlaczego). Bêdzie to moje drugie auto, swoj± Skodziankê któr± dosta³em 3 lata temu od dziadka oczywi¶cie bêdê mia³ i to pewnie nie krótko. Auto przez ostatnie 2,5 roku du¿o przesz³o, miêdzy innymi zosta³o uratowane przed przerobieniem na ¿yletki, ale wiêcej szczegó³ów i historii auta i planów podam wam ju¿ w odpowiednim temacie. Na razie nie ma za bardzo co ogl±daæ ale od czego¶ trzeba zacz±æ (dlatego miêdzy innymi nazwa tematu jest w czasie tera¼niejszym a nie przesz³ym dokonanym), auto kosztuje 2500 z³, w 5 ratach po 500 z³, pierwsza ju¿ wp³acona, z zaufanych r±k od kolegi mojego szefa, a od jakiego¶ czasu równie¿ i mojego kolegi. , na pewno ja i moi koledzy z pracy (pracuje w warsztacie samochodowym jako ekspedient) bêdziemy mieli du¿o pracy. Mam jeszcze pytanie czy w blogach da siê prowadziæ lu¼n± dyskusjê na temat auta czy tylko w³a¶ciciel auta mo¿e na nim dodawaæ wpisy oraz czy jest dzia³ co¶ w stylu "inne auta u¿ytkowników".

Ostatnio edytowane przez napoleon777 ; 25-05-2014 o 18:54

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Martynka
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    735 iL
    Sk±d
    Zabrze
    Witaj,

zamiast bloga pisz o wszystkim tutaj. tak robi wiekszosc.
    ¯ycie jest zbyt krótkie, ¿eby je¼dziæ dieslem...

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    Sk±d
    Katowice
    Witam ¿yczê udanych prac nad autem. Fajnie, ¿e s± jeszcze ludzie, którzy ratuj± takie samochody przed zez³omowaniem :)
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar napoleon777
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E32
    Sk±d
    Czernin
    Mo¿e ¼le to uj±³em, ale w razie czego sprostuje, auto nie ja uratowa³em od z³omu lecz wy¿ej wspomniany kolega, prêdzej mia³ je jaki¶ typowy rolas który wsadzi³ tam najtañsze LPG i tuningowe ¶wiat³a (z ty³u ponoæ s± ledowe ale osobi¶cie nie sprwdza³em). Biszek, tak bêdziemy okre¶laæ tego mojego kolegê, poprzedniego w³a¶ciciela kupi³ auto za 500 z³ (silnik trup itd), potem auto d³ugo sta³o w gara¿u czekaj±c na fundusze, ponad rok temu temu po zebraniu pieniêdzy w warsztacie w którym teraz pracuje zosta³y wymienione za jednym strza³em uszczelki, pier¶cienie, rozrz±d ((elementy napinaj±ce) wtedy nieco ponad 440000 km przebiegu), kable zap³onowe, wyczyszczona i zakonserwowana pod³oga, tarcze, klocki, t³oczki, uszczelniacze zacisków amortyzatory, linki rêcznego i jako tako ustawione LPG. Reszta to znaczy blacharka zewnêtrzna i wnêtrze mia³y byæ zrobione w te lato, ale Biszek pieni±dze które mia³y byæ przeznaczone BMW wykorzysta³ na zakup Mercedesa W140 w stanie nie wymagaj±cym ¿adnej ingerencji.

Mogê jeszcze dodaæ ¿e po po powrocie kolegi z urlopu dostanê oryginalne pomarañczowe kierunki i ¶wiat³a tylne, je¶li kto¶ chcia³by kupiæ te tuningowe to mo¿na ju¿ teraz zagadywaæ mnie o to na PW).

Vip Vip Awatar moloko5
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Sk±d
    Nowy S±cz
    Blog
    7
    Witam i ja...
    Autko fajne, ale do¶æ mocno zapuszczone, wiêc pracy przy nim bêdzie trochê, ale ¿yczê powodzenia w doprowadzaniu 7er do ³adu...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków

Witam,

Dobrze ¿e masz tyle chêci wzglêdem tego auta, bêdzie ci ich potrzeba jeszcze du¿o wiêcej na kilka najbli¿szych lat.

Kilku ludzi z tego forum powie otwarcie "lepsze auta siê ciê³o" i bêd± mieli racje.

Cytat Zamieszczone przez napoleon777 Zobacz posta
    Reszta to znaczy blacharka zewnêtrzna i wnêtrze mia³y byæ zrobione w te lato, ale Biszek pieni±dze które mia³y byæ przeznaczone BMW wykorzysta³ na zakup Mercedesa W140 w stanie nie wymagaj±cym ¿adnej ingerencji.
    Szkoda, bo W140 w kwotach poni¿ej 20 tys nie nadaj± siê do niczego poza cotygodniowym dolewaniem p³ynów i nabijaniem kabzy w warsztacie.

Mówiê z w³asnego do¶wiadczenia, nawet dzi¶ widzia³em siê ze znajomym od e32 (równie¿ z tego forum) i z perspektywy 5 czy 6 lat inwestowania w te samochody, byli¶my zgodni ¿e 5 lat temu nasze wyobra¿enie o tym ile siê przez ten czas uda zrobiæ w tym autach - CA£KOWICIE rozmija siê z tym jak to naprawde wygl±da.

Do wiêkszo¶ci inwestycji w te auta mo¿na stosowaæ mno¿nik x2 wzglêdem tego co siê pocz±tkowo zak³ada.
    Czarne e32 w benzynie!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    e32 750il
    Sk±d
    Elbl±g
    Witam kolegê z moich okolic. Podziwiam Twój zapa³ i ¿yczê wytrwa³o¶ci...

Damian Vip Awatar vramzes
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Sk±d
    BRALIN
    witam , równie¿ siê cieszê ¿e s± ludzie odwa¿ni i zdeterminowani , pocz±tki czasem s± trudne a ilo¶æ rzeczy do zrobienia du¿a, dzia³aj bez po¶piechu a konsekwentnie , spe³niaj marzenie i ciesz siê autem ! autko widaæ wymaga mi³o¶ci i dobrej rêki ale my¶lê ¿e jeszcze wróci do fajnego stanu , powodzenia i czekam na rozwój sytuacji :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Martynka
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    735 iL
    Sk±d
    Zabrze
    Ja równie¿ siê cieszê ¿e dzia³asz i jeste¶ pe³en zapa³u, moje auto wed³ug niektórych z zacnego grona nie nadawa³o siê nawet na czê¶ci zamienne a jednak je¼dzi, dzia³a i nawet zaczê³o wygl±daæ, bo nie wa¿ne co Ci mówi± tylko wa¿ne co Ty bêdziesz robi³.
    ¯ycie jest zbyt krótkie, ¿eby je¼dziæ dieslem...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MC1
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Sk±d
    Otwock
    Witaj, za takie podej¶cie ¿yczê Ci spe³nienia Marzenia w 100%. Pzdr
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 16-02-2014, 17:25
  2. [E38] BMW E38 - Marzenie spe³nione czas na przygodê
    Przez piotrwawabmw w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 09-06-2013, 11:56
  3. [E65/66] Spe³ni³o siê me marzenie- Witam wszystkich
    Przez Konserwa9 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 26-11-2012, 20:59
  4. marzenie siê spe³ni³o e38 jest :)
    Przez gibi1984 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 17-07-2009, 20:59

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •