Gdzie podpiąłeś te obrysowe światła. Napisałeś, że włożyłeś zarówki W5W, czy podpiąłeś je równolegle z W5W ze świateł postojowych?
W każdym razie moduł LCM ma w większośći przekaźniki mechaniczne, więc nie powinno się nic stać jak dołożyłeś te kilkaset miliamper. Ale możliwe jest, że dla tak słabych żarówek postojowych przełączanie było na tranzystorach i wtedy mogły wypaść z gry.
Jeżeli natomiast scieżki druku były słabo przewymiarowane to może się okazać to co napisał Szalony, bo prąd płynie od LCM poprzez CCM i wtedy któryś moduł mógł się poddać. Nie pamiętam już dokładnie jak to rozwiązali, bo rozbierałem te moduły kilka lat temu.
EDIT: Z tego co podejrzałem w Twoim poście powitalnym, masz jedno włókno z kierunkowskazów, jedno z obrysówek połączone z postojowymi? Jeżeli tak to masz trzy razy prąd nominalny w światłach postojowych, tutaj moduły mogły jak najbardziej się poddać. Sprawdziłem już na zdjęciu, przekaźniki mechaniczne odpowiadają tylko za światła mijania i drogowe, zatem reszta jest przełączana półprzewodnikowo. Zatem jestem niemalże pewien, że poddały się te klucze, do których wpiąłeś się z obrysowymi światłami.
Najpierw podmień moduł LCM na inny i dalej zobaczymy gdzie te obrysy podłączyć, tylko muszę zerknąć na schemat. Ledy możesz dać w obrysowe, ale drugie włókno w kierunkowskazie pozostanie, chyba, że dasz jednowłóknowe normalne żarówki, a sterowanie kierunkowskazów się zaneguje. Wtedy będą Ci kierunkowskazy gasły jak je włączysz, ale włókno będzie tylko jedno. W oryginale US z tego co czytałem był inny moduł LCM, który obsługiwał to dodatkowe włókno w żarówce kierunkowskazu.

Odpowiedz z cytatem