Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: prosze o rade

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Jednostka wiejska a czym sie zajmuja na co dzien nie wiem ale we wsi drogowki raczej nie ma bo jak stoja tam z radarem to z naszego miasta.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    musisz luknąć w te papiery jak radzą koledzy, coś mi się wydaje, że panowie policjanci nie dopełnili obowiązków służbowych należycie, już na wstępie sa niezgodności co do np pezekroczenia predkości.

Jesli będziesz chciał walczyć o to to jednak lepiej zadbaj o adwokata, faktem jest, że naszym supercopom trudno udowodnić takie nielegalne zachowania.

Powodzenia... i szcześcia, będzie ci potrzebne :/

Do pomiaru prędkości chyba musi być uprawniona jednostka, więc przejrzyj dokumenty, bo się może okazać, że za coś innego przyjdzie Ci odpowiadać....

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    ale Policjant jest "uprawnioną jednostką" do kontrolowania prędkości... nie ważne czy jest z drogówki prewencji jest dzielnicowym itd itp....

Ale mnie w tym wszystkim zastanawia jedno... na jakiej podstawie oni Ci chcą wlepić mandat... podejrzewam że chodzi o nie zatrzymanie się do kontroli drogowej.. Nie wierzę w jakiś patent w stwierdzeniu prędkości twojej na podstawie ich licznika... Nie może tak być bo bo Ty powiesz wraz z twoimi świadkami że jechaliście poniżej 50 km/h. Pomiar prędkości MUSI być wykonany za pomocą urządzeń do tego przeznaczonych.. mówię tu o radarach ręcznych fotoradarach i wideo-rejestratorach. Nie ma mowy o subiektywnym odczuciu policjanta jak szybko jechał. Jeżeli była by taka możliwość to po co kupować te wszystkie nieoznakowany pojazdy z wideo-rejestratorami.....

Jak dla mnie idź do sądu ze świadkami w czasie rozprawy wezwij ich na świadków.. i powiedz prawdę.. czyli przejechałeś obok radiowozu i policjantów którzy nie zatrzymali Cię do kontroli pojechałeś dalej. zauważyłeś w lusterku że ruszyli za tobą więc normalnym zachowaniem człowieka jest że już na pewno jechałeś przepisowo!

panowie Cię zatrzymali i chcieli nałożyć 300 zł. mandatu i 6 pkt. karnych na podstawie ich subiektywnych odczuć więc się nie zgodziłeś z popełnionym wykroczeniem... bo przecież nic nie zrobiłeś. :D

ustal ze świadkami że jechałeś przepisowo i całe zdarzenie z policjantami..

P.S. Ciekawe jak oni oceniają subiektywnie prędkość... jak głośniej szumi to jedzie szybciej?? Dla mnie sprawa jest co najmniej dziwna.

A i nie daj się wrobić że kontrolowali Cie suszarką.. niech potwierdzą to świadkowie
    w.g. mnie to będzie ich głównym dowodem.
    Pozdrawiam.

Moim zdaniem głównym zarzutem policji bedzie to że nie zatrzymałeś sie do kontroli. Jeśli chodzi o urządzenia pomiarowe muszą posiadać homologacje i przechodzić przegląd okresowy. Kilka dobrych lat temu mój kolega mial podobny przypadek, z tym że stali z suszarką ale nie zdążyli go namierzyć. Oczywiście miał dużo za dużo na liczniku. Probowali mu wmówic ze jechał 90km a jechał przynajmiej 120. Cała sytuacja jest o tyle smieszna że wywinął sie ze wszystkiego i to przed sądem właśnie na podstawie homologacji urządzenia, ktore jej po prostu nie posiadało. Rozkalibrowana suszara moze pokazać wszystko, wystarczy ze upadnie , dostanie za duzy prąd co kolwiek. Wiec na podstwie wskazań licznika nie mają najmniejszej podstawy prawnej do wręczenia mandatu. Poza tym taka ciekawostka... Osoba wykonująca elektroniczny pomiar prędkości musi być wcześniej do tego przeszkolona na co powinna mieć odpowiedni papier - kiedyś tak było na 100% teraz o ile sie przepisy nie zmieniły pewnie jest tak samo.
    Ja stawiam ze zarzut bedzie odbiegający od kontrolowania predkości poprzez licznik auta ehhee takie rzeczy to tylko w... Polsce :)

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Uprawnienia umieszczania postów