posiadam takowe auto z roku 2001 i mam 250tys km i jedyne co mi padlo to na pocz przy 190tys dyfer ,przekaznik wycieraczek, i niedawno przeplywka,pompa w baku,pompa pod podloga...

jedni powiedza ze troche poszlo inni ze jak na taki przebieg to nic...ja jestem tego zdania ze auto ma swoje lata i czasami trzeba wydac troche kasy ...

ogolnie na servisie BMW radze zrobic dokladna diagnoze wtedy dowiesz jaka jest ilosc barow na pompie ,i ogolnie jakies bledy itp..wskazania ..i koszt ..

skrzynia -5hp24 mowia ze jest to najlepsza ..montowana w 728,735,730d,740i..mi sie nic nie wali..mowia zeby oleju nie wymieniac..ja wymieniam mam swoja filozofie tak samo jak inni..jest tam filtr,olej wiec mysle ze raczej po to to jest zeby wymieniac..ale warunek dobry olej i fachowa wymiana...

tak samo tylny most...u mnie byl wyciek,nie sprawdzilem stanu oleju i go zatarlem...wiec i most potrzebuje kontroli oraz wymiany dobrego oleju...

generalnie auto w wawie max 12l a tutaj gdzie mieszkam srednie spalanie 8-9 wiec swietnie jak na te klase...

konkretnej odp nie moge ci dac na co trzeba zwracac uwage...na wszystko...bo i turbina moze obsrac sie i wtryski moga sie zapchac...

moja rada... popatrz od kogo kupujesz auto,co ma za dokumentacje,z rozmowy mozna wiele wnioskowac...

ja polecam 730d ale niestety niedlugo bede musial kupic benzyne..posrany kraj..mysle ze takze e38..