Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Prośba o ocene 740 Stargard Gdański

Początkujący Użytkownik Awatar Pitu888
    BMW
    e66 750iL
    Patrykus ja jestem z niedalekich okolic Starogardu.
    Szczerze mówiąc nie spodziewałbym się rewelacji od handlarza z tamtego rejonu, ale nie chcę nikogo oceniać.
    Z reguły to jest rejon aut, które składa Mietek w stodole i maluje odkurzaczem, ale nadal uważam, że nie mi to oceniać.
    Trzeba zobaczyć auto. Nieraz ludzie myślą, że jak komis, to już ścierwo takie, że nie ma co oglądać, a nieraz jest tak, że ktoś kupił to za jakieś groszki, albo wziął w rozliczeniu i nie chce, żeby to stało, tylko chce się tego pozbyć, bo na tym polega właśnie sposób zarabiania na chleb autokomisów i nie można każdego, mierzyć jedną miarką.
    Wiem bo mój brat ma komis samochodowy i nie raz trafi się jakieś auto tanio, bo ktoś chce się pozbyć auta szybko i nie ma chęci się tym zajmować, jakby dali do renowacji tapicerkę i gruntownie doprowadzili do stanu używalności, to wtedy cena była by, na pewno wyższa.
    Bardziej jednak istotne jest w jaki sposób, sprzedaje to auto, czy daje brief do łapki i martw się sam opłatami, czy dostajesz fakturę i dokumenty, że kupiłeś auto od polaka.
    Wtedy jest wszystko sii. W pierwszym przypadku, auto mogło być kupione na aukcji w Niemczech, tudzież innym, zachodnim kraju, a zapłacona kwota, jest netto wtedy, cena jest atrakcyjna do momentu, kiedy nie zapuka urząd skarbowy i policja o fałszowanie dokumentów sprzedaży.
    Wbrew temu co myślą Polacy, to nasze urzędy sprawdzają w jaki sposób został zakupiony samochód, jeżeli podpiszemy umowę z wirtualnym Niemcem, wtedy problemów można mieć bardzo dużo.
    -Po pierwsze vat do zapłacenia za auto,
    -po drugie sprawa w sądzie. Za fałszowanie dokumentów.
    Niemiec wezwany na policję i zapytany komu sprzedał, na pewno nie wymieni waszego nazwiska,a w tym momencie, robi się o wiele mniej przyjemnie... :)
    Rejon Starogardu słynie z takich praktyk, więc jeżeli, chcesz żebym pojechał sprawdził auto, to najpierw zadzwoń, spytaj w jaki sposób, zostanie sprzedane auto, a jeżeli będzie poprawnie, to moge się bujnąć i obejrzeć.

p.s. ok szydercy coś tam poprawiłem...swoją drogą, czy istotna jest treść postu i informacje, które tam są zawarte, czy interpunkcja podczas pisania? Ja jestem zdania że, nie ważne jak, ważne że, dowiedziałem się istotnych informacji na określony temat ale jeżeli, mamy tu grono polonistów to przepraszam, że śmiałem komuś pomóc, dając garstkę istotnych informacji na określony temat, następnym razem zastanowię się dwa razy zanim coś napiszę, może lepiej niech ktoś, na minę się właduje i popłynie na kilka tysięcy, to zapewne poloniści z forum, mu dołożą do straty...
    Ostatnio edytowane przez Pitu888 ; 02-06-2014 o 12:09
    750iL bez kagańca i jest radość z jazdy...

Zaawansowany Użytkownik Awatar vori
    BMW
    ex E32 730i 1993

Czy naprawdę wciśnięcie od czasu do czasu przecinka, kropki i entera wymaga zbyt dużo wysiłku?

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez Pitu888 Zobacz posta
    Patrykus ja jestem z niedalekich okolic Starogardu szczerze mówiąc nie spodziewałbym się rewelacji od handlarza z tamtego rejonu ale nie chcę nikogo oceniać z reguły to jest rejon aut które składa mietek w stodole i maluje odkurzaczem ale, nadal uważam że nie mi to oceniać trzeba zobaczyć auto nieraz ludzie myślą że jak komis to już ścierwo takie że nie ma co oglądać a nieraz jest tak że ktoś kupił to za jakieś groszki albo wziął w rozliczeniu i nie chce żeby to stało tylko chce się tego pozbyć bo na tym polega właśnie sposób zarabiania na chleb autokomisów i nie można każdego mierzyć jedną miarką wiem bo mój brat ma komis samochodowy i nie raz trafi się jakieś auto bo ktoś chce się pozbyć auta szybko i nie ma chęci się tym zajmować jakby daloi do renowacji tapicerkę i gruntownie doprowadzili do stanu używalności to wtedy cena była by na pewno wyższa bardziej jednak istotne jest w jaki sposób sprzedaje to auto czy daje brief do łapki i martw się sam opłatami czy dostajesz fakturę i dokumenty że kupiłes auto od polaka wtedy jest wszystko sii bo w pierwszym przypadku auto mogło byc kupione na aukcji w niemczech tudzież innym zachodnim kraju i zapłacona kwota jest netto wtedy cena jest atrakcyjna do momentu kiedy nie zapuka urząd skarbowy i policja o fałszowanie dokumentów sprzedaży bo wbrew temu co myślą polacy to nasze urzędy sprawdzają w jaki sposób został zakupiony samochód i jeżeli podpiszemy umowę z wirtualnym niemcem wtedy problemów można mieć bardzo dużo po pierwsze vat do zapłacenia za auto po drugie sprawa w sądzie za fałszowanie dokumentów bo niemiec wezwany na policję i zapytany komu sprzedał na pewno nie wymieni waszego nazwiska i w tym momencie robi się o wiele mniej przyjemnie:) a rejon Starogardu słynie z takich praktyk więc jeżeli chcesz żebym pojechał sprawdził auto to najpierw zadzwoń spytaj w jaki sposób zostanie sprzedane auto a jeżeli będzie poprawnie to moge się bujnąć i obejrzeć
    Cytat Zamieszczone przez vori Zobacz posta
    Czy naprawdę wciśnięcie od czasu do czasu przecinka, kropki i entera wymaga zbyt dużo wysiłku?

HA HA HA kolega Pitu888 jednym ciagiem potrafi i w całym tym wywodzie jest jeden (1) przecinek :) (zaznaczyłem na czerwono)

GRATULUJEMY !!!!
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Szukam ;)
    Odpuść sobie, to auto to trup, mieszkam obok Starogardu i znam ten komis, oglądałem też tą sztukę, nie warta uwagi, stoi teraz na tyłach komisu zapuszczona kompletnie, wcześniej mieli jeszcze jedną.