Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Felgi , Felunie, Feleczki

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Fota która wrzucił Dealer idealnie pokazuje, że 21'' w E65 w zupełności wystarcza. Wzór tego koła i bryła "wieloryba" to jak dla mnie idealne połączenie i jeżeli bym w przyszłości zdecydował się na E65 to właśnie w tego typu koło bym celował.

Co do linku Miłosza to powiem tylko tyle, te napisy na felgach wyglądają STRASZNIE, wiocha, wiocha i jeszcze raz wiocha !!
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7

Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Moloko a myślałem że trochę podoba Ci się moje E 65 ;-)

A co do filmików szkoda że eFa w nich jest a nie E 65......
    Heh..no pewnie, że mi się podoba... Ale nie tak jak E32...E38 czy F-ka...bo jest to po prostu na tą chwilę wg mnie najgorszy wypust serii 7 w historii BMW...oczywiście w kwestii stylistycznej.
    Aczkolwiek E65 ma przynajmniej jedną rzecz, która jest wciąż klasyczna...napęd i chwała za to, bo nie wiadomo, czy następca F-ki nie będzie tylko "Xdrivem"...
    Generalnie patrząc z perspektywy biegnących lat...E65 staje się coraz bardziej "normalne" w sensie, że nie jest już tak rażąco inne niż reszta dzisiejszych aut...czyli jak to Kornacki określił w zakupie kontrolowanym "ładnie się starzeje"...i nie widać jeszcze po niej tych lat co ma...
    Ogólnie sam po sobie widzę, że z roku na rok coraz bardziej mi się E65 podoba...mimo swoich wad i przyznam, że ta dźwignia zmiany biegów była pewnie w ergonomicznym miejscu...tylko teraz pytanie dlaczego porzucili to rozwiązanie na rzecz klasyki...

Owszem Sebka felgi czy Darexa też ładnie leżą na E65...ale tak jak pisałem inna felga wcale nie jest zła w tym przypadku, bo dla mnie E65 NIE jest typowo MADE IN GERMANY w najlepszym tego słowa znaczeniu......
    tylko już bardziej "amerykańskie"...A bryła auta od razu przywodzi mi na myśl, to co jest ukazane na tym filmiku...https://www.youtube.com/watch?v=pLRvZ874B88#t=60
    Bez urazy dla kogokolwiek, po prostu to tylko moje skromne zdanie...

Jeszce na koniec analizując ostatnie trendy na forum...dlaczego niektórzy właściciele "super mega idealnej 7er jaką to jest niby E65"...planują bądź już zakupili "prawie klasyczne" i niemalże zabytkowe E32....?
    Pewnie kwestia widzi misie, nadmiaru gotówki lub ego, a nie rzecz dobrego gustu, czy też chęć posiadania prawdziwego "klasycznego samochodu z duszą"...której to E65 na pewno brakuje i żadna nawet najdroższa felga nigdy tego moim zdaniem nie zmieni...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pietrek.
    BMW
    ex.e32,e34,e39. Obecnie E38 750iL+ E65 745i
    Z sentymentu i jak napisałeś "niemalże zabytek" teraz taka moda każdy chce coś rzadkiego, malucha, dużego fiata itp a 10 lat temu wyśmiewali te auta. Miałem e32 i pasowało mi to auto strasznie tylko, że patrząc na to auto pod kątem rozwoju techniki i obecnego designu sporo odstaje, a wiadomo czas zapier... do przodu i trzeba iść zbiegiem czasu. Co do idealnego auta to takowe nie istnieje :-) .
    Sebek dzięki za info, planuje na następny sezon zakupić coś podobnego, powiedz mi tylko czy prędkościomierz przekłamuje na tych felgach bo ostatnio jezdziłem Mercedesem GL na 22 calach i różnica na prędkościomierzu była spora.

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    A niby dlaczego prędkościomierz ma oszukiwać jeżeli dobrana jest odpowiednio opona??? przecież wielkość całego koła 17" felgi z oponą odpowiednio dobraną będzie bardzo zbliżona do 22" z odpowiednią oponą.......

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pietrek.
    BMW
    ex.e32,e34,e39. Obecnie E38 750iL+ E65 745i
    MC1, nie odpowiadaj mi pytaniem na pytanie, jeśli wiesz to powiedz. W GL-u były felgi za duże i za szerokie, tylne koła wystawały sporo za błotnik(ciągłe problemy z policją) . Komplet pochodził z innego auta które zostało sprzedane. Różnica na prędkosciomierzu a wskazaniem navi wynosiła około 20 km/h. Nigdy nie latałem na 22 calach w bmw i nie wiem dlatego pytam co i jak.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    Jeszce na koniec analizując ostatnie trendy na forum...dlaczego niektórzy właściciele "super mega idealnej 7er jaką to jest niby E65"...planują bądź już zakupili "prawie klasyczne" i niemalże zabytkowe E32....?
    Pewnie kwestia widzi misie, nadmiaru gotówki lub ego, a nie rzecz dobrego gustu, czy też chęć posiadania prawdziwego "klasycznego samochodu z duszą"...której to E65 na pewno brakuje i żadna nawet najdroższa felga nigdy tego moim zdaniem nie zmieni...
    Jeżeli masz także mnie na myśli to się mylisz

Ja właśnie e32 uważam za "klasyczny samochód z dusza" i nie jest to dla mnie wcale nowe odkrycie, bo nie jest to moje pierwsze e32 a czas "rozlomki" tylko mnie uświadczył w przekonaniu ze źle zrobiłem je sprzedając.

Nie interesuje mnie jakie są teraz trendy - jestem szczęśliwy ze mogę co jakiś czas mieć banana na twarzy w trakcie jazdy e32, a zeby bylo ciekawiej juz niedlugo na obstukanych BBSach
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 14-07-2014 o 21:56
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik Awatar BenyMnemonik
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    x5!
    Dzięki Ci za tą wypowiedz, bądź pozdrowiony, Ty i Twoja rodzina :) Głównie w kwestii pogrubionego tekstu!
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Sztuką jest zrobić stare auto tak, aby wyglądało lepiej niż nowe...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Każdy kto miał wcześniej auto typu e32 czy jak np. ja e28 z czasem odczuwa chęć posiadania takiego auta ponownie... Klasyk w garażu a np. e65 do jazdy na co dzień.. Nic dziwnego w tym nie widzę. A co do wygody to żadne e32 czy nawet e38 komfortem do e65 nie dorówna takie moje odczucia i zresztą wielu innych.
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 14-07-2014 o 19:39

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Każdy kto miał wcześniej auto typu e32 czy jak np. ja e28 z czasem odczuwa chęć posiadania takiego auta ponownie... Klasyk w garażu a np. e65 do jazdy na co dzień.. Nic dziwnego w tym nie widzę. A co do wygody to żadne e32 czy nawet e38 komfortem do e65 nie dorówna takie moje odczucia i zresztą wielu innych.
    dokładnie ja np chciałbym mieć w garażu odrestaurowane e28 do weekendowej jazdy. Za bardzo przyzwyczaiłem się do komfortu e65 żeby jeździć "autami z duszą" na co dzień :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Też czuje się wyciagniety do odpowiedzi bo też rozglądam sie za e32

I powiem to co koledzy wyżej - owszem e32, ale tylko jako zabawka na weekend, na codzień komfort i wygoda e65 jest powalajaca w stosunku do e32 i nawet nie ma co polemizować

Ale równie dobrze przygarnął bym np Bmw serii 8 albo powiedzmy Corvette więc nie koniecznie musi byc e32
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!