http://www.poboczem.pl/filmiki/video...ock=automotive
A za to powinno się zabrać prawko ?
Opis pod filmem konkretny haha
http://www.poboczem.pl/filmiki/video...ock=automotive
A za to powinno się zabrać prawko ?
Opis pod filmem konkretny haha
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 08-06-2014 o 14:09
Obejrzałem pobieżnie, ale nie zauważyłem, aby coś komuś zrobił. Czy byłoby bezpieczniej, gdyby jechał cały czas jednym pasem z prędkością 60 km/h, zagapił się i trafił kogoś?
Jeśli za spowodowanie wypadku nie zabierają prawa jazdy, to tym bardziej nie powinni za niespowodowanie wypadku.
Ostatnio edytowane przez Ulv ; 08-06-2014 o 16:12
Kary za faktyczne szkody powinny być wyższe niż kary za stwarzanie mniej lub bardziej realnego (ale jednak tylko) zagrożenia.
Ostatnio edytowane przez Ulv ; 08-06-2014 o 16:17
Co do zasady kara za spowodowanie wypadku powinna być znacznie surowsza niż kara za spowodowanie zagrożenia.
A co do samego zagrożenia, jeśli chcielibyśmy naprawdę rzetelnie ocenić realne zagrożenie, to musielibyśmy wziąć pod uwagę ogromną ilość czynników, z których część jest o wiele ważniejsza niż prędkość, np. bieżący stan hamulców. Ponadto wszelkie takie oceny zagrożenia częściej odnoszą się do subiektywnych odczuć niż do twardych danych.
Ulv, sorry, ale może lepiej zostań przy polityce, bo jak Ty nie zauważyłeś nic niebezpiecznego na tym filmie, to widocznie masz coś ze wzrokiem. Dla mnie gość powinien stracić prawko z automatu. Stać go zapier... to stać go na mandat i wszystkie konsekwencje z tym związane. Z resztą, co za różnica czy ktoś w Ciebie walnie z prędkością 60 czy 260 haha brawo
Czym innym jest spowodowanie wypadku jadąc zgodnie ( margines przekroczenia np +30km ) z przepisami, a spowodowanie wypadku jadąc 200 km/h. Bo chyba nie chcesz napisać, że prędkość nie ma znaczenia? Czyli idąc dalej jak będę jeździł po Katowicach 150 - 200, ale nikomu nic się nie stanie, to mam dostać mandat hmmm 100 zł? Bo przecież stwarzam tylko zagrożenie. A jak kogoś zabije, to jaka wg Ciebie należy się kara?
Ostatnio edytowane przez nino ; 08-06-2014 o 16:34
Zavoli: Różnica o której pisałem to walnąć z prędkością 60 km/h lub NIE WALNĄĆ z prędkością 260 km/h. Jeszcze raz uważam, że jeśli ktoś nie walnął, to nie powinien być karany bardziej surowo niż ktoś, kto walnął.