Myślałem, że mowa o programowaniu. Proszę napisać o co konkretnie chodzi. Jeśli chcecie aktualizować oprogramowanie ASB, to należy wykonać programowanie WinKFP, a soft jest zawarty w SP daten z jak najwyższym nr. Myślę, że dla E65 preFL wystarczy 53. Jednak nie jest to taka jednoznaczna sprawa i jeśli sterowniki powiązane ze sterownikiem EGS (głównie chodzi o DDE) nie były upgrade'owane, to WinKFP sam nie zaproponuje nowszego softu. Sprawa jest niby prosta ale też dosyć zawiła jeżeli ktoś tego nigdy nie robił. Ciężko jest tez podać tu instrukcję na srebrnej tacy gdyż każdy przypadek może okazać się zupełnie inny. Mam za sobą przerwane wgrywanie oprogramowania sterownika EGS w E60 co nauczyło mnie paru rzeczy.
Odnośnie kodowania, to tak jak można wywnioskować z mojego poprzedniego postu musi być odpowiednio "wysoki" soft (stąd słuszna propozycja upgrade). Następnie dodaje się FA (domniemam, że zrozumiałe dla osób, które kodują) w postaci +KPLC - aktywcja programu do jazdy miejskiej. Ja dorzuciłem sobie jeszcze +NL12 -aktywacja tłumienia szarpania przy zmianie obciążenia ze względu na moment jakim obdarzyłem swój motor.