co znaczy wirtualna?
od 12 lat zadnego wypadku
ale zmieniam auta co jakis czas, jest rotacja, wiec nie wiem jak oni to licza
np ostatnie auto mam od 2 lat, zmienialem co jakis czas, ale pierwsze auto od 10sciu to samo
moze licza tylko to 2 auto ktore mam 2 lata? w tych serwisach automatycznych?
a moze tak jest przy rejestracji nowego auta ze to nie ma znaczenia nie kumam tego?
w papierach mam zawsze napisane ze 60% czasem nawet 70% (niektore ubezpieczalnie sobie tak wpisuja)
moze to kwestia duzego miasta, bo mam zarejestrowane auta w duzym miescie
I większa aglomeracja tym na pewno większe składki bo ubezpieczyciel ponosi większe ryzyko że jakaś szkoda może się wydarzyć po prostu większe prawdopodobieństwo w mieście które ma 150tys mieszkańców niż w takim jak np.moje 40 tysięcznym.
Zmiana aut raczej nie ma wiele do rzeczy miałem ponad 70.
ale wychodzi na to ze roznica jest gigantyczna jesli chodzi o miejsce zarejestrowania
najwieksze polskie miasta, 1500, pocim dolny 550
obecnie mam najtaniej w benefi24, wlasnie sprawdzilem max znizki 750zl za merca cl600
Miasto ma znaczenie ale też inne czynniki i ie wiem jakie, ja ubezpieczyciela zmieniam co roku bo zawsze mam najtaniej jako nowy klient w nowej firmie. A potem zawsze za rok jako już nie nowy klient mam ok 200zł drożej.
Co dziwne w jednym roku firma która dla mojego samochodu miała najdrożej w następy okazała się najtańszą firmą, i odwrotnie.
I tak np miałem wartę, potem generali, liberty w 2015 i teraz w 2016 znów liberty bo generali miało najdrożej. Za rok zapewne znów zmienię bo gdzie indziej będę miał taniej dla nowego klienta.
Bartos gdzie zawsze szukasz, w rankomat?
ja znalazlem rankomat najtainej jak sie da 750zl bo mi 1000 zaproponowali w starej firmie
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 01-08-2016 o 19:48
Nie, sprawdzałem w necie m.in. w rankomacie i tam ceny z kosmosu.
Idę do firmy ubezpieczeniowej, która ma w ofercie paru ubezpieczycieli, i tam miła pani sprawdza mi wszystkie możliwości. Zwykle mam ceny ok 200-300zł niższe niż wg kalkulatorów z neta.
Tak jak pisałem wyżej. Na ten rok liberty przesłał mi formularz zapłaty kontynuacji ubezpieczenia z ceną 50zł wyższą niż u Pni z ubezpieczeń dla mojej polisy.
Ja place 1140 za 740 4.4 97 z zniszka 10% dla osoby ponizej 25roku z asistans. Moja przyszla zona robi w multiagencji i jak cos moze pomoc :)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
ok, wychodzi na to ze musze zmienic swojego agenta i nie korzystac z netu tylko szukac jakiejs multiagencji
wtedy bedzie taniej