Kumpel chwalił na chipe ze strony którą podałem, że odrobine mniej pali ...
Kumpel chwalił na chipe ze strony którą podałem, że odrobine mniej pali ...
Witam odgrzeje troche kotleta czy wywalenie filtra jest konieczne nawet przy ekonomicznym chipie jak pisał yendrek? Dodam ze auten jezdze normalnie bez jazdy na maxa. Czy moze wystarczy raz kiedyś podłączyć auto do kompa i sprawdzić stan filtra?
Ja filtra nie wywalalem a mam rozsądny chip. Rożnica bardzo zauważalna. Auto zrywniejsze w odczuciu lżejsze. Przy standardowej jeździe miejskiej mniej pali.
A długo juz tak jeździsz? Ja się zastanawiam nad tym chipem co yendrek opisywal. Wiec bardzo rozsadny.
Przy jakim przebiegu robiłeś tego chipa?
Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 15-02-2015 o 05:51
robiłem z 2-3 miesiące temu , 160tys przebiegu.
Mój program to 275km i pod 600N -> około bo nie był hamowany.
Przyrost Niutonow czuć wyraznie praktycznie od samego dołu - kontrolka trakcji miga często:)
Porządny chip nie zwiększa zadymienia spalin, a to będzie powodowało problem z DPF. Więc jeśli ktoś zrobi chip zgodnie ze sztuką, to nie będzie problemu z osprzętem silnika
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Jeżeli chce sie pociągnąć chip na większe wartości to można ale zadymienie będzie, i DPF długo nie pociągnie przy bardziej wysilonym programie.
"Panie bo diesel musi kopcić" :)
Jak juz pisałem w gre wchodzi tylko eco chip czyli okolo 260ps i okolo 580nm. Tylko przed tym zabiegiem musze jakoś sprawdzić stan turbiny i dpf. Dpf bym wyciol ale mam wykupiona dodatkowa 3 letnia gwarancje do auta i boje sie ze jak cos padnie to później mi nie uznają bo powiedza ze to przez usuniety dpf. W sumie jak bede w kraju to na wszelki wypadek zregeneruje turbo bo jak wymieniałem prawy wahach to odkrecili ta pkastikowa osłonę silnika i troche tam kolo turbiny mokro od oleju a o gory jak zaglądam to sucho wszedzie.