w 535d e61 jest chyba skrzynia 6HP28 czyli 50Nm mocniejsza, ale sa odważni co robia programy z 272km na np 404km i 768Nm.
Tu zdjecia z hamowni:
https://www.facebook.com/media/set/?...6145827&type=3
w 535d e61 jest chyba skrzynia 6HP28 czyli 50Nm mocniejsza, ale sa odważni co robia programy z 272km na np 404km i 768Nm.
Tu zdjecia z hamowni:
https://www.facebook.com/media/set/?...6145827&type=3
Szatann no grubo poszło tylko ktoś od razu zadał dobre pytanie "ile wytrzyma silnik i skrzynia" o silnik może bym się tak nie bał bo są wytrzymałe ale skrzynia......aż bałbym się gaz wciskać ;-)
Link u mnie nie działa. Ciekawe ile wytrzymuje ta skrzynia z takim obciążeniem.
MC1 - 535 to tez 3.0D ale na dwóch turbinach to jest czym podpompowac moc... tak jak pisalem sa odwazni :) ten silnik kreca zazwyczaj slabiej na 340km i 670Nm.
Z naszych 3.0D tak dobrze nie bedzie:)
Ostatnio edytowane przez szatann ; 12-07-2014 o 09:54
Wiem wiem że to "nasz silnik" z dwoma pompkami ale......i tak już z trzech litrów wykrzesano całkiem sporo mocy a tu dochodzi kolejne prawie 50% to już naprawdę dużo jeżeli chodzi o codzienne używanie i liczenie na długo żywotność silnika (chodź tak jak pisałem o silnik bym się nie martwił a zdecydowanie bardziej o skrzynię)......
Ciekawy jestem jaki zapas mocy da się wykrzesać jeszcze z 3,0 silnika patrząc na M550D czyli 3x turbo ;)
Sporo tyle, że w m550D to całkiem inny silnik niż ten z e65.
Ostatnio edytowane przez euro_tuned ; 12-07-2014 o 21:00
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Tak chodzi mi ze tez 3l i ile z tych turbin da się wyciągnąć po chipie softu. Chyba sporo nadmucha ;)
Ja robiłem chipa w Łodzi dwa tygodnie temu.
Z 218KM na 254KM i 550Nm za 900zł
efekt
-duuużo lepsze przyśpieszenie!!!
-ale więcej pali
-nic nie kopci