Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: modyfikacje m30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30,E31,E34
    No pierwotnie myslalem o Swiatku, kiedy chcialem uzyc ich walka. Teraz bede szukal innego wykonawcy.
    Wszystko co Schrick rekomenduje, zbey wymienic przy zalozeniu ich walka zostanie wymienione.
    W dolocie moze lepszym pomyslem bylby mniej restrykcyjny przeplywomierz.

Myslalem, ze walek uda sie wymienic bez sciagania glowicy. Troche mi to komplikuje caly zamysl :/

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32

Cytat Zamieszczone przez Bazyl Zobacz posta
    Myslalem, ze walek uda sie wymienic bez sciagania glowicy. Troche mi to komplikuje caly zamysl :/
    Niestety nie ma takiej możliwości.

Jak już napisałem - wałek o wysokich wzniosach krzywek musi chodzić pod nowym zestawem dźwigienek.

Z pewnością ten człowiek który ma Schrick'a w 3.5 to potwierdzi. Zwłaszcza że pod ostrzejszym wałkiem zaczniesz jeździć górą.

Wałek po obróbce musi zostać utwardzony, inaczej się wytrze w bardzo szybkim tempie, firmy pokroju Świątka od zawsze miały z tym problem, 10 lat temu zaczęli azotować wałki po obróbce, jednak w aucie do jazdy na codzień dłużej wytrzyma 20 letnia seria.

Ze Schrick'iem nie ma tego problemu, M20 jeżdżą na tym od lat 90-tych.

Jeśli decydowałbyś się jednak na wałek BMW, pamiętaj że te o wysokich wzniosach, których pewnie będziesz poszukiwał nie dadzą się zaadaptować do Motronic'a.

http://www.iemotorsport.com/mm5/grap...ferencesWS.jpg

Zdjęcie poniżej przedstawia różnice wynikające z napędu ukł. zapłonowych gaźnik/wtrysk mech./Motronic

Nie daj sobie też wmówić że wałki B30 i B35 są inne, sprawdziłem to na wszystkie możliwe sposoby, mam wałek 3.5 u siebie, są identyczne.

Podmian przepływomierza nie komentuję bo nie znam ani jednego przypadku NAPRAWDĘ udanej konwersji. Jest natomiast na forum przykład forumowicza, który po konwersji wrócił do serii bo na poprzednim nie dało się jeździć i takich przypadków było więcej.
    Czarne e32 w benzynie!