Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: modyfikacje m30

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Bazyl kupujesz może barany szmidman?
    A co to są barany???

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ja bym zaczał własnie od remontu motoru co by miec choćby seryjna moc a potem barany jak najbardziej dolot z drugiej strony na mokrym filtrze z dociagiem ze zderzaka i dobra osłona termincza od silnika na koniec mapa i może dojdziesz do tych 230-240km

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E30 E36
    zacznij od odwiedzenia hamowni... dalej wymiany kopułki, palca etc... masz kilka modów, np przeniesienie przepustnicy na drugą stronę, przpeływka "na drucie"..

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    M30 ma rzędowy kolektor wydechowy jest to bardzo nie wydajne szczęście że jest dzielony na dwa to trochę zmiejsza to masakre słabej wentylacji silnika gorzej już mają stare diesle merca tam kolektor jest już absurdalnie nie wydajny :D najwet jeśli hartgi i alpiny miały barany i inne mody to nadal nie było to żyłowane na mapie. Zdrowe M30 z baranem i chipem spokojnie zyska 20hp. Przekładana przepustnica nie jest konieczna wystarczy pomyslec o dobrej osłonie termicznej seryjnego dolotu a z zabandarzowanym baranem w komorze powinno się trochę ochłodzić.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30,E31,E34
    Ciesze sie, ze pojawiaja sie rady, ale przeciez jesli bedzie robiony porting glowicy, to wszystkie niezbedne czynnosci regeneracyjne rowniez zostana wykonane.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    no wiesz nie pisałes nic o tym to nie wiedzieliśmy

ogółem zrób ten porting dolot wydech i pojedź na hamownie zobaczymy co wyskoczy

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Moja rada jest taka jeśli chcesz uzyskać moc do seri albo trochę większą na tym co w ori to przedewszystkim wymiana wtrysków na nowe i nowy łańcuch rozrządu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    najpierw remont kapitalny silnika, potem bądź przy okazji ostrzejszy wałek (z 2.8 bodajże po drobnym modzeniu podchodzi), mapa po wyhamowaniu i zrobieniu reszty. Możesz ruszyć wydech trochę, x-pipe podobno dobrze gada przy m30, nie sprawdzałem osobiście. z dolotem za wiele nie wymodzisz. Plus to co pisali inni, może coś też zdublowałem, przepraszam :D to jest moje osobiste zdanie, o takich rzeczach jak planowanie głowicy to nie będę pisać. Koszta wcale małe nie wyjdą a przyrost mocy i momentu... No, zauważalny, ale m60b40 dalej będzie żwawsze :P

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    koszta jak znam życie jak to ma nie byc drut to pewnie z 7-8k jak nic w tej cenie wydech dolot mapa i delikatne ogarnięcie silnika pewnie

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Zostawiając to co napisane w międzyczasie na PW, dobrze że powstał ten temat, widać przynajmniej zróżnicowanie podejścia niektórych.

Absolutnie odradzam przenoszenie przepustnicy na drugą stronę na seryjnym kolektorze, nikt nie pomyślał że nie jest on przystosowany do przepływu powietrza w ten sposób. Jako przeróbka "garażowa" bez pojęcia przestało to być modne jakieś 10 lat temu, chociaż niekiedy da się jeszcze spotkać niedobitki zgwałcone w ten spsob.

Przykładem jest to e30 iT z 3.5 którym interesowałem się ze 2 lata temu, kiedy przyszło mi na myśl że fajnie byłoby mieć kombi z M30:

http://olx.pl/oferta/bmw-e30-m30b35-...5-ID3vgQr.html

Zdjęcia z pod maski mówią same za siebie.

Nie wrzucasz zdjęć gratów które chcesz kupić?
    Czarne e32 w benzynie!