Olej już kupiony jak znajdę chwilę to się za to zabiorę i dam znać
Pozdrawiam
Olej już kupiony jak znajdę chwilę to się za to zabiorę i dam znać
Pozdrawiam
Rafał ,a jak stoisz pod wzniesieniem,czyli przodem pod góre to umie się otworzyć? Nie opada sama ?
W sumie to nie miałem okazji sprawdzić ale myślę, że będzie opadać, bo swoją pozycje - otwarta klapa utrzymuje tylko wtedy kiedy ręką dociagnie się do jej maksymalnego otwarcia inaczej zaczyna opadać
Masz przy zawiasach klapy po jednym siłowniku ale tylko jeden współpracuje z pompą. Drugi to zwykła sprężyna gazowa która również jak nie trzyma to klapa ma problem. Wymieniając amorki przy klapie z hydrauliką lewy musi być z uszkiem czyli przeznaczony do hydraulicznej a prawy obojętnie.
Przy klapie bez hydrauliki muszą być zastosowane tylko przeznaczone do klapy zwykłej bo te od hydraulicznej nie dają rady bo są za słabe.
To jest to ale jak byś kupował ale najlepiej z polifta bo są wytrzymalsze. http://allegro.pl/bmw-e65-e66-silown...o&bi_c=Product
Sprezyny to będą na 100%
Kupuj tylko od polifta
(srebrne sprężyny )
Sa juz poprawione
Ja tak zrobiłem i od 3 lat zero problemów
Klapa do połowy otwarcia powinna stać w miejscu i nic nie opadać
Jeśli cokolwiek opada trzeba szykować sie do wymiany
Zrobiło się chłodniej i pewnie z tego powodu klapa co raz częściej opada sama również po maksymalnym otwarciu, dziękuję za wskazówki dotyczące siłowników, nie ma jakiś dobrej jakości zamienników czy zostają tylko używki? Bo wiadomo jak to z częściami używanymi za miesiąc może być to samo..