Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 65

W±tek: [ zawieszenie] Sprézyny - ORYGINALNE czy NIE ?

Vip Vip Awatar FuBu
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Sk±d
    Jaworzno [PL] / Peterborough [UK]
    Blog
    3

[ zawieszenie] Sprézyny - ORYGINALNE czy NIE ?

Na poczatku witam i pozdrawiam wszystkich maniakow 7er.

Wlasnie jestem po odbyciu kolejnej juz z rzedu podrozy do polski i spowrotem oczywiscicie samochodem. Wszystko odbylo sie bez wiekszych problemow . . . no wlasnie . . . bez wiekszych . . . jadac do POLSKI drogá przez OLSZYNE (nasza slynna "ZEMSTÁ HITLERA") uszkodzilem zawieszenie , a mianowicie tylna sprézyne pekla przy koncu na ostatnim "zwoju" , oczywiscie nadaje sie tylko do wymiany. I teraz mam maly problem gdyz moja E38 jest w wersji INDIVIDUAL , tak wiec mam calkiem inne zawieszenie niz standardowa wersja i sprezyny sá niesamowicie drogie.

Zastanawiam sie teraz czy lepiej wsadzic cos nizszego i "uglebic" (oczywiscie nie przesadnie) czy tez wsadzic ORYGINAL ? Mam zamiar zalozyc 19" calowe felgi tak wiec gdyby lekko obnizyc mogloby to calkiem niezle wygladac ? Co myslicie na temat "obnizania E38" oczywiscie nie jezdze zbyt czesto po Polskich drogach tak wiec nie sa dla mnie straszne dziury i koleiny ktorych w polsce nie malo!

Przepraszam za brak polskich znakow :)
    Pozdrawiam !

Obnizac - nie obnizac. To pytanie pada czesto i Ty sam musisz sobie odpowiedziec. Zalezy czy Ci sie podoba niska 7er = sztywniej (w Polsce czasem zawieszenie dobija) czy wolisz wysoko = kanapa.
    Przejrzyj forum - Sebek oferuje zawieszenie do E38 z regulacja. Nie wiem czy ktos juz zalozyl ale podpytaj.
    Pozdrawiam

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Witaj ,nie kupuj zadnego zawieszenia obnizonego ,a broñ boze z regulacja ,e 38 nie jest samochodem do tego ,kup sobie oryginalne sprezyny ,to nie jest majatek ,a bedzie jezdzic jak trzeba.U mnie pek³a sprê¿yna na przodzie ,kupi³em nowe z SUPLEXA po 140 zl,cena normalna ,ale jak pamietam na tych starych jezdzi³o sie lepiej,pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E65
    Sk±d
    Olsztyn
    Ja bym obnizyl, kwestia gustu... Proponuje sprzet Sebka.

Pozdrawiam
    5.0 V8 IROC-Z28

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Witam -

jezeli nie chcesz za twardo - i za sportowo - odradzilbym komplet gwintowany (czyli regulowana wysokosc), ale komplet sprezyn AP - jak najbardziej na seryjne amorki.

Obnizy auto - a komfortu duzo nie odejdzie.

Ilu ludzi - tyle zdan !

Elvis tez moze miec swoje :D

Sebek

7ka
    Go¶æ
    hm

a czym sie roznilo zawieszenie w wersji individual...przeiez to raczej kwestia wyposazenia a nie zawiechy..

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    [quote="Sebek"]Witam -

jezeli nie chcesz za twardo - i za sportowo - odradzilbym komplet gwintowany (czyli regulowana wysokosc), ale komplet sprezyn AP - jak najbardziej na seryjne amorki.

Obnizy auto - a komfortu duzo nie odejdzie.

Ilu ludzi - tyle zdan !

Elvis tez moze miec swoje :D

> :hah:

> jezeli chodzi o INDIVIDUALA to roznica moze byc w twardo¶æi ,ale tak naprawde to e 38 jedzie dobrze jak wszystko jest oryginalne ,jakies obnizanie zawsze powoduje zmniejszenie komfortu ,do obnizania jest dobre bmw 3 ,ewentualnie 5 , a nie e 38 ,w Polsce nie ma dróg do takich zawieszen ,nawet felgi wieksze niz 18" to jest tragedia plus ingerencja w zawiecho to pelna tragedia :hah:

pozdrawiam

7ka
    Go¶æ
    oj Elvis glupoty gadasz.

Pierwsze slysze zeby w indiv byly inne sprezyny ;D

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski