Oni nigdy nie słyszeli o rzeczach, których wymiana kosztuje grosze. Zapewne wymeinili by Ci z chęcią z tego powodu pół silnika :] Ja do gości z ASO podchodzę ze sporą rezerwą. Przynajmniej ci w Krakowie mają conajmniej znikomą wiedzę na temat E38 i generalnie mam z nimi same złe doświadczenia. Wiem że na forum kilku kolegom przytrafiła się awaria taśmy, natomiast o usterce klawiszy nie słyszałem. Nie rozbierałem nigdy kiery z multifunkcją, ale podejrzewam że klawisze są ułożone nad płytką drukowaną, zapewne coś na wzór takiej, jaką znajdziemy w zwykłym pilocie do telewizora. I jedyne co się może w takiej płytce zepsuć, pomijając mechaniczne uszkodzenia, to przetarcie obwodu na skutek iluś tam tysiecy naciśnięć klawisza. A nie wierzę że nagle się wytarły na płytce wszystkie obwody, bo np przycisk od telefonu używa się kilkaset razy mniej od głośnosci czy zmiany utworu. Tak więc moim zdaniem jest to usterka pomiędzy kierownicą a urządzeniami odbierającymi sygnał z kierownicy, czyli zepsuta jest część łącząca te 2 rzeczy- taśma.
A z ciekawości, pytałeś się ile ich zdaniem będzi kosztowała naprawa?
I oczywiście, jeśli źle rozumuję, to bardzo proszę Kolegów z forum o poprawienie mnie