W moim przypadku, OC + koszt członkostwa w PZMOT na kolejny rok wyniosą 396PLN.
Miasto blisko Warszawy, silnik 3.5L, zniżka 65% w PZU.
Poszkodowany chce tego, co mu się należy. Gdyby to w Ciebie ktoś uderzył to chciałbyś drzwi w plastikowych zamiennikach które odstają czy jednak oryginały z ASO, takie jak miałeś przed kolizją? Jeśli masz jedno auto w domu i jeździsz nim do pracy, to przesiadłbyś się na miesiąc do autobusu czy jednak chciałbyś zastępcze tej samej klasy? :) Pracuję w autach zastępczych i wiem, że niektórzy wymagają lepszych niż mają (ja tak robię, a co), a niektórzy z kolei chcą cokolwiek, za Passata są w stanie przyjąć Corsę, byleby na łeb nie padało.
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Mi wczoraj Pani wyliczyła za e32 750 386 zł (z opcja weterana ),więc jest dobrze. Z ciekawości zapytałem jak by to wyglądało przy normalnych warunkach i wyszło 1200zl :)
PZU przysłało mi polisę, 325 zeta przy jednorazowej płatności.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
W tym roku wyszło mi w PZU za E32 ze zniżką na weterana 253zł. Jest jeden haczyk o którym warto pamiętać. Aby mieć zniżkę, nie ma konieczności posiadania w ciągu trwania OC ważnej karty PZMOT czy Assistance. Moja była jeszcze ważna, zaszedłem do agenta ubezpieczeniowego i nie było najmniejszego problemu aby skorzystać z zeszłorocznej, przy wykupieniu kolejnego OC z wyprzedzeniem. Także jedna karta za 80zł działa w sumie na dwa lata. Za rok kupię kolejną i znowu użyję 2 razy.
Hehe....ja też to zauważyłem i tak samo w tym roku zrobiłem...
Taka smutna informacja...
"Z przykrością informujemy, że zgodnie z decyzją PZU z dnia 14.12.2018r., od dnia 19.12.2018r.,
ulegają zmianie zasady przyznawania zniżki na ubezpieczenie OC dla pojazdów âZabytkowychâ.
Zgodnie z tymi zasadami zniżka ma zastosowanie:
âWyłącznie przy zawieraniu nowych i wznowionych umów ubezpieczenia, o których mowa w ust.1,
jeżeli pojazd posiada, tzw. âżółte tabliceâ rejestracyjne (z pięcioma znakami) oraz spełniony jest przynajmniej jeden z następujących warunków:
1) jest pojazdem zabytkowym w rozumieniu przepisów ustawy Prawo o ruchu drogowym â czyli pojazdem,
który na podstawie odrębnych przepisów został wpisany do rejestru zabytków lub znajduje się w wojewódzkiej ewidencji zabytków,
a także pojazdem wpisanym do inwentarza muzealiów, zgodnie z odrębnymi przepisami;
2) jest pojazdem mającym co najmniej 25 lat i uznany jest przez uprawnionego rzeczoznawcę samochodowego za
pojazd unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji.â
W celu uzyskania szczegółowych informacji bardzo prosimy o kontakt z Waszym agentem PZU.
Mając na uwadze to, że wielu członków PZM, nie posiadających samochodów określonych wyżej,
a starszych niż 25 lat korzystała dotychczas z tej zniżki,
będziemy proponować PZU przywrócenie dotychczas obowiązujących zasad."
~źródło: https://www.facebook.com/pzmot/posts/1979316798784323
No właśnie mi taki sam email przyszedł przed momentem.
Czyli dobre czasy pomalutku się kończą. No cóż, takie życie...