po lekkiej batalii z agentami dzwonieniu rozmowach,udało mi się wywalczyć niższe OC :)
po lekkiej batalii z agentami dzwonieniu rozmowach,udało mi się wywalczyć niższe OC :)
Ja polecam agencję Ksejada z Radomia. Wszystko załatwiają korespondencyjnie i nie ma u nich żadnego problemu :-)
7er
No to teraz ja mam pytanie, bo babka dojrzała... Auto z VINu jest 11.92, ale pierwsza rejestracja 05.93. OC kończy mi się w 02.18. Jak to wygląda od strony formalnej? Załapię się czy nie?
Moja też 02.92, a kupowałem w październiku. jednak sprawdziłem, i rejestracja była w kwietniu, więc nie mieli prawa robić problemów. Ciekawe właśnie jak u Ciebie. To trzeba by się w PZU zapuyać.
pierwsza rejestracja się liczy, tak mi powiedziano jak kupowałem weterana w tym roku
pozdrawiam Bartek
O kurka...no to Irek masz lekkiego pecha...
Ale możesz wziąć OC na pół roku lub inne raty, a potem jak już formalnie osiągniesz te 25 lat od rejestracji, to na weterana zmienisz. Jeżeli finansowo to się będzie kalkulować.
Chyba innego wyjścia nie ma...
Bo w tym piśmie PZU pisze wyraźnie, że posiadać trzeba "dowód rejestracyjny ubezpieczanego pojazdu z okresem eksploatacji powyżej 25 lat".
http://www.newsletterpzm.pl/turystyk...zu_zabytki.pdf
Witam
Czy mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda obecnie stawka OC w przypadku e32 ? W najbliższym czasie będę rejestrował swoją 750 i waham się , czy od razu nie postarać się o zółtki na Nią, ze względu,że używana będzie sporadycznie. Dodam,że korzystam z opcji weterana na inny pojazd.
ja zapłąciłem w tym roku w PZU z tą ulgą dodatkowe 70% do tego co masz 511zł. Plus 80zł członkostwa. Składkę bazową liczyli mi od 1700 jakieś, kosmos. AXA proponowała 850 zdaje się. 735i, 92 rok. 28 lat kierowca.
Moje M30 po zniżce dla "weterana" wyszło w tym roku razem z kartą PZMOT około 290 zł.
Ale płaciłem to w maju i auto zarejestrowane jest w małej wiosce (od Nowego Roku nabędzie status miasta), więc pewnie cena OC podskoczy...
Zniżki mam pełne, staż też jakiś tam jest...
A bazowa składka to u mnie była wtedy coś koło 800 zł.