@Dean2,
temat dotyczy aut w wieku 25+, więc stąd takie kwoty.
Cała historia ma swoją genezę związaną z żółtymi tablicami lub ich brakiem i alternatywnymi rozwiązaniami proponowanymi przez ubezpieczycieli.
Yaz dzięki za wytłumaczenie , szybko czytając tytuł tematu zakodowałem że chodzi o wiek właściciela
Kurczę mi już w tym roku nie udało się ubezpieczyć auta ze zniżką 70%. Zawsze robiona kontynuacja polisy i nagle zniżka zniknęła, a jeszcze rok temu była. Kazali wysyłać poprzednie polisy w celu weryfikacji bo w systemie nic nie widzą...
Coś czuję że chyba się z nią na dobre pożegnałem :(
@LukiPL, idź do swojego agenta i ŁADNIE poproś, na bank znajdzie Ci inną ubezpieczenie z opcją 'weterana' Możesz mu delikatnie zasugerować, żeby sprawdził co proponuje Compensa :)
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 02-03-2021 o 10:25
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
No właśnie przyszło nie pocztą, a drogą elektroniczną kontynuacja ale podstawa OC 450 zł bez NNW i utraty zniżek. Pojechałem do agenta który stwierdził że nie widzi zniżki. Dzwoniłem na infolinie ale to samo co u agenta. Ubezpieczenie było do wczoraj więc musiałem się zdecydować. Przynajmniej mam kontynuację i dalej będę wyjaśniał sprawę.
Ostatnio edytowane przez LukiPL ; 02-03-2021 o 11:18
Nie można stracić raz nabytej zniżki. Dziwna sprawa. Raczej bym zmienił tego agenta.
7er
Jednak można, dzwoniąc na infolinie dowiedziałem się że już na poprzedniej polisie jej niby nie było ale składka była śmiesznie niska więc myślałem że jest. Tym bardziej że jeszcze wtedy przyszło odnowienie w formie papierowej. Co najlepsze przy okazji dowiedziałem się że na moją drugą BMW też tej zniżki nie ma i to już od 2 lat, a składka jeszcze rok temu śmiesznie niska.
Będę drążył temat aż się dowiem kiedy mi ona zniknęła i na jakiej podstawie.
Ostatnio edytowane przez LukiPL ; 03-03-2021 o 10:29
nie możliwe mi oc w pzu wychodziło i tak ok 600 zł a przyszło w zeszłym roku po kontynuacji 184 zł, i babka przy przepisywaniu polisy sama tą zniżkę zaznaczała ze jest. ale to nie byle agent ubezpieczenia tylko w dużej siedzibie oddziału pzu gdzie najwazniejsze sprawy pzu w moim mieście się załatwia a nie przez agenta bo on nie mógł tego przepisać
najłatwiej wyszukać oc przez wyszukiwarkę, ja teraz przez tą kupiłem **************** porównują bardzo wielu ubezpieczycieli i bez problemu można tam od razu kupić
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 15-04-2021 o 15:41