wolał bym jednak tą od kolegi z forum, post wyżej.
wolał bym jednak tą od kolegi z forum, post wyżej.
730
Ubolewam nad brakiem kliny. Auto ma latać na trasie Warszawa - Kielce z dzieckiem na pokładzie. Myślę że przy klimie typu (uchylone okno) może się to odbić na zdrowiu dzieciaka. Zauważyłem że korek do LPG jest na zewnątrz. Bardziej myślę że ta z pomorza, tym bardziej że młodsza.
No coś zauważyłem że wszystko pokazujesz w patyku... ale w 7er ?? why ??
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Powiem tak. Lubię wachlowanie i sprawia mi to przyjemność :) Są jakieś przeciwwskazania?
są, wyższe koszty serwisowania :)
uuuuuu. O tym nie wiedziałem. Ba posunął bym się nawet do teorii że manual jest mniej awaryjny co generuje mniejsze koszty, a tu takie buty.
Do automatu trzeba "dorosnąć", sam byłem fanem i miałem kilka aut w manualu w tym 535, dopiero teraz po roku wachlowania manualem w 728 mam tego dość. Jak zrozumiesz po co jest e38 i że nie do palenia gumy jest zrobione wtedy będziesz szukał manuala, ale na to trzeba sporo czasu. Jak kupiłem drugie auto 750 w automacie 2 tyg temu i sam nie wiem jak mogłem być tyle lat wierny manualowi, chyba tylko dlatego że tu w klubie świdwin tylko drift w głowie :) Limuzynka leci jak przygazujesz, staje jak zahamujesz, bez ceregieli i wbijania biegów, płynnie i diablesko szybko, ale z klasą bez wajchy :)
Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29
Sztuką jest zrobić stare auto tak, aby wyglądało lepiej niż nowe...
zf 4hp22 jest prosta w budowie, jeżeli nie będziesz przy wciśniętym pedale gazu i obrotach pod odcinkę przerzucał z N na D to będziesz jeździł i jeździł a wymiana oleju i filtra po zakupie spowoduje ze polubisz ja jeszcze bardziej. nie mówię, że jest niezniszczalna i pancerna jak manual ale koszt sprzęgła i dwumasu oraz wymiana ich wcale nie są tanie tak więc jeżeli szukasz manuala dla oszczędności to nie tędy droga.
Nigdy nie używałem auta do wściekania się. Od tego mam moto :) Auto ma się dumnie toczyć i prezentować swoje uroki i uśmiech na twarzy kierowcy. Nie skreślam automatu, ale tak jak napisałeś "do wszystkiego trzeba dojrzeć" i ja myślę że jeszcze nie pora na mnie.