Edit. Jest jakieś zainteresowanie na rynku BMW e34 z napadem na 4 koła?
Edit. Jest jakieś zainteresowanie na rynku BMW e34 z napadem na 4 koła?
Ostatnio edytowane przez Kubcikus ; 15-05-2016 o 18:59
Może pomoże...
http://7er.pl/showthread.php/44968-N...ji-dziwny-błąd
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Może ktoś wie od kiedy montowano fabrycznie panel klimatyzacji z funkcją MAX w E38 ? Znalazłem w necie, że od 08.99, to prawidłowa informacja ?
Na pewno montowano wcześniej, przynajmniej w modelu 750. Miałem rocznik 1998 i był przycisk max. Podejrzewam że przycisk ten pojawił się jako opcja wraz z nowym panelem klimatyzacji jakoś okolo 1996 roku. Wersje v8 czesto miały przycisk rest z uwagi ze byly z reguly biedniej wyposazone. Cos na ten temat mowila instrukcja obslugi, ale nie pamietam juz co. Moglo chodzic o webasto - wersja bez webasto miala przycisk rest, a wersja z webasto miala przycisk max, ale nie daje za to glowy, bo juz od dawna nie mam e38 i sie nie pamieta.
posortowalem allegro i na zdjeciach widac ze przycisk max wystepowal juz 1996 roku
Ostatnio edytowane przez bmw ; 16-05-2016 o 21:14
Allegro nie ma się co sugerować, bo często miłośnicy doposażania mogli założyć panel z tym przyciskiem. Np tutaj http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW...226502550.html rocznik auta 95 a panel klimatyzacji z funkcją MAX. Skoro jak twierdzisz jest to opcja, powinna być ona zapisana w vinie, tylko ciekawe pod jakim kodem ?
Rozebrałem E38 z 96r. Miało MAX na panelu klimy, nie miała webasta. Po vinie nie ujawniała się opcja MAX w klimatroniku. Posiadam E38 z 96r. z webastem i na panelu klimatronik jest REST.
Czy ktoś z Was generował kiedyś w serwisie kod do radia? Wystarczy przedstawić im dokumenty poświadczające to, że radio należy do mnie i od ręki sprawa zostanie załatwiona? Jaki może być koszt takiej przyjemności?
A próbowałeś w necie? Czasami na niektórych forach są podane linki które automatycznie do wybranych modeli radia generują kod.
Sprawa z generowaniem kodu w serwisie wygląda następująco:
- Bavaria w Katowicach zaproponowała cenę 300,-
- Gazda w Gliwicach rzuciła ceną uwaga... 1000,-
Czy mamy w szeregach forum kogoś kto pracuje w salonie BMW i byłby w stanie mi pomóć w zamian za jakiś dobry %?
To co usłyszałem od dwóch wspomnianych dealerów ścięło mnie z nóg... Internety sobie podaruję, bo wiarygodność i skuteczność tych źródeł pozostawia wiele do życzenia.
szybki temacik :
Czy drzwi przednie e65 i e66 sa takie same tzw wymienne ?