Sumo , jest różnica. Tylko znajdź mieszalnię, która uwzględnia tę dodatkową cyferkę.
Przeważnie "dopasowują" Ci na miejscu pigmentem (do elementu).
Sumo , jest różnica. Tylko znajdź mieszalnię, która uwzględnia tę dodatkową cyferkę.
Przeważnie "dopasowują" Ci na miejscu pigmentem (do elementu).
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Dzieki za rozwianie watpliwosci, tak wlasnie myslalem ze nie bez powodu jest to /5 :)
Czy listwa na drzwiach (ta na środku drzwi z chromem) jest taka sama w wersji przed liftem jak i po lifcie?
W swoim BMW mam mnóstwo wyposażenia. Nie piszę o tym żeby się pochwalić ale uwierzcie mi, że zacznając od el. foteli przód tył z pamięciami na wentylacjach przód tył grzniu przód tył Idrive tylnym Comfort access kończąc. Mam kłopoty z elektryką. Zacząłem od wymiany akumulatora na nowy Bosch S3 90Ah 720a. Ale auto niby 2 dni chodzi potem akumulator kaputt. Elektryk twierdzi, że samochód nie pobiera prądu poprzez zwarcie, tylko na pokładzie elektryka konsumuje tyle prądu, że muszę kupić tam na prawdę twardą sztukę. Proszę o odpowiedź kogoś kto ma dużo wypasu czy miał podobne problemy.
Widziałem na forum że polecano sobie ten akumulator: Sznajder AGM 95Ah 780a. http://katalog.sznajder.pl/product/show/595%2001
Czy on wystarczy? Nie chcę znowu kupić akumulatora na darmo.
Masz problem od strony elektryki samochodu a nie akumulatora . Zmień elektryka bo temu widać nawet prostych rzeczy nie chce się sprawdzić.
Kolego nie zawiozłem samochód do gościa co naprawia auta w stodole. Zajmuje się tylko BMW. Robi od e60 do najnowszych F. Na ręce majstrowi nie jestem w stanie patrzeć więc wiem tyle ile mi powiedział, a powiedział że kilka dni monitorował i sprawdzał samochód i wszystko wykluczył oprócz akumulatora, który jest zbyt słaby, żeby ogarnąć ilość elektroniki. Jeśli masz inne zdanie chciałbym żebyś podał argumenty.
Monitorował to słowo klucz. Co to konkretnie znaczy?
Najprostszym sposobem i to z reguły początek diagnostyki jest pomiar pobieranego prądu po uśpieniu auta.
To wskazuje czy jest problem z jakimś podzespołem elektrycznym czy nie.
Kolejnym krokiem jest rozpinanie obwodów tych podzespołów, najczęściej poprzez wyjęcie bezpieczników i sprawdzanie czy natężenie prądu na mierniku spada.
Zapytam go o szczegóły dzisiaj jadę odebrać auto. Pod słowem monitorował mam na myśli obserwował mierniki poboru prądu (multimetry). Pewnie wprowadzał auto w uśpienie. No ale tak jak mówię, na ręce mu nie patrzyłem.
Swoją drogą: Inpę mam, mogę wprowadzić samochód w stan uśpienia ale czy to będzie to samo co zamknięcie auta i odejście do niego? Przecież drzwi i bagażnik będą otwarte.
Ostatnio edytowane przez jayeti ; 09-02-2016 o 10:50
Witam, proszę o pomoc w rozkodowaniu/rozszyfrowaniu jaka skrzynia biegów jest zamontowana w aucie. Zanim wykonam 300km w jedną stronę aby je obejrzeć chciałbym to wiedzieć bo 1- nie uśmiecha mi się kupowanie auta ze skrzynią multitronic 2- sprzedający nie jest w stanie tego stwierdzić
Audi B8 WAUZZZ8K2AA170568