Nie na miarki. Trzeba odkręcić korek od spodu skrzyni i przy odpowiedniej temperaturze dolać ewentualnie. Wszystko znajdziesz w instrukcji zf.
Nie na miarki. Trzeba odkręcić korek od spodu skrzyni i przy odpowiedniej temperaturze dolać ewentualnie. Wszystko znajdziesz w instrukcji zf.
E38 728iA przedlift. Będę wymieniał uszczelkę miski olejowej, ktoś już wymieniał i podpowie co to za element nr.9 i czy jest potrzebny on jako nowy przy wymianie uszczelki?
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...DJ45476#part09
mam takie smieszne lusterko wsteczne od e34 lub e32, na dole jest pokretło 0 1 , nie ma nigdzie plamki od fotochromu jak i podczerwienie, jest tylko wiazka z 5 czy 6 kablami, o te pokretło z dołu co przestawiam lusterko. Wie ktos dokładnie co to za model i do czego służy ?
Lusterko od wersji poliftowej np. e32. Przewody są od odbiornika podczerwieni umiejscowionego w pokrętle.
Odbiornik odpowiada za inicjowanie cetralnego zamka i/oraz za aktywację alarmu, jeżeli auto jest w niego wyposażone.
Kręcąc pokrętłem, zmieniasz kąt pochylenia szkieł w lusterku, unikając oślepienia z tyłu.
Cześć wszystkim. Pytania dotyczą e38 '99 (polift)
1. Czy jest prawdą, że posiadam webasto u siebie w modelu i steruje nim za pomocą komputera pokladowego? Z tego co wiem do webasto byl osobny pilocik nie pasujacy w sumie do całego wnętrza i był umieszczony z lewej strony kierownicy.
2. Padł czujnik deszczu podczas intensywnych opadów. Gdzie szukać przyczyny w pierwszej kolejności. Zaznaczam że szyba była wymieniana na nową w Nordglasie, a czujnik prawdopodobnie jest oryginalny i nigdy nie wymieniany.
Pozdrawiam
1. Popatrz czy ma dodatkowa pompkę pod elektrozaworami , jeśli masz to masz ogrzewanie postojowe , jeśli nie masz ,to masz tylko dogrzewanie silnika jakie sie tylko samo załącza poniżej 10 stopni.
2. Czujnik jest przyklejony do szyby w fabryce , jeżeli element plastikowy pod lusterkiem jest założony prawidłowo na czujnik na szybie to musi działać. Jeśli nie to pewnie sam czujnik na szybie uszkodzony. No cóż Nodglas , tyle było tematów o tym.
E65 polift - da radę jakoś przekodować sygnał z kluczyka? Tzn sprawa wygląda tak: -skradziony kluczyk, mam zapasowy, chcę uniemożliwić uruchomienie i otwarcie samochodu z pomocą kluczyka skradzionego. Czujnik z komfortowego dostępu tak samo zginął, bo był spięty razem z kluczykiem - też mam zapasowy.
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic