Przekaźnik od pompy sprawdź.
Przekaźnik od pompy sprawdź.
Pompa paliwa pracuje tylko przy kręceniu silnikiem, natomiast żeby zmusić ją do pracy należy zmostkować pin 30 i 87 gniazda przekaźnika.
Więcej do poczytania np. TUTAJ.
nie wiem co się stało , jeździła normalnie i wczoraj na myjni zaniemogła ..... mam 4 przekaźniki , i wychodzi z tego że 4 są uwalone.... jak połączę pin 30 i 87 na zapłonie czy nie ?
skoro stało Ci się to po myciu to chyba logiczne, że gdzieś dostała się woda/wilgoć i trzeba przejrzeć wtyczkę pompy paliwa, bezpieczniki wszystkie - najlepiej wyciągnąć każdy i kontakt spray, przekaźnik od pompy możesz na krótko zmostkować, skoro masz ich 4, odepnij aku na moment, no możliwości jest multum
Ok , sprawa rozwiazana , a calosc stala sie przed myciem a nie po myciu ;-) a winny byl kabel zasilania puszki komputerow po stronie pasazera , mianowicie w czesci gdzie przechodzi pod scianka kanapy , w pewnym miejscu sklada sie z plytki takiej w otulince i miejscu zacisku kabla do tej plytki poprostu to sie ulamalo a ze bylo w otulince to sie stykalo a w pewnym momencie przestalo sie stykac , ot cale zamieszanie z tym , fura juz lata , umyta , swiecaca i znowu sprawna :-D
nom teraz już wiem :) i kolejna lekcja obrobiona , bo o tym jeszcze nie słyszałem ;)
Szybkie pytanko, jaka odległośc jest pomiędzy rurami wydechu w e32 m60, chodzi mi o rury które łączą się za skrzynią biegów i wchodzą do środkowego wydechu.
Czy do e38 '97 podejdą felgi 18" o szerokości 8" i ET14? Felgi ori od e63.
teoretycznie 18x8 cala w e38 offset jest 20 , mogą trochę szerzej wystawać , jak chcesz wg. fabryki policz sobie ze wzoru http://www.felgi.pl/artykul/szerokos...enie-et-offset