mi właśnie te środkowe wciskane na klipsy , nie trzymają :D
mi właśnie te środkowe wciskane na klipsy , nie trzymają :D
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
w progu nie trzymają , przy nakładce w sumie też puściły z przodu , ale przy nakładce centralnie na wyskokości drzwi kierowcy odstają gdy tam zajrzałem to ten plastikowy klips wyskoczył z tego punktu gdzie się wsuwa go w próg , gdy wsadziłem i niby ok to wyskakuje z progu metalowego ten czubek klipsa (okrągły) co jest na wcisk w próg metalowy , więc myślę że musz wymienić na nowe z niewyrobioną końcówką bo nie chce tam żadnego druciarstwa robić typu podklejać czy coś
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
No to ja też mam pytanko...
Jako, że robię teraz "mini serwis" E32 M30, to postanowiłem w końcu wymienić płyn chłodniczy, który to mi trochę przysporzył problemów, bo nie mogłem doszukać się korka spustowego w bloku...ale w końcu się odnalazł...
Czyli stary płyn mam spuszczony, a że był on koloru rdzawo brudnego i ogólnie sporo szlamu z nim wypłynęło, to chciałbym przepłukać układ przed nalaniem nowego płynu.
I tu pytanie...czy to coś będzie bezpiecznym rozwiązaniem dla mojego układu chłodzenia M30 ?
Prestone Super Radiator Flush http://allegro.pl/prestone-plukacz-d...159430607.html
Czy może lepiej wypłukać układ samą wodą...?
Jeżeli było dużo szlamu, to najlepiej wypłukać tą płukanką, ale z pominięciem chłodnicy, bo szlam uwielbia odkładać się w chłodnicy.
Z drugiej strony jak już szlam miałeś to i tak powinienieś zdemontować chłodnicę i wypłukać obiegiem odwrotnym do normalnego. Z całą pewnością nie jest już tak drożna jak powinna.
pozdrawiam Bartek
No to moja kolej, czy do E38 zakładał ktoś/czy da się założyć płaskie pióra wycieraczek - ramie wycieraczki od strony kierowcy jest wywinięte do góry, stąd pytanie, czy są jakieś przejściówki lub czy może któraś z firm ma dedykowane wycieraczki?
Ok dzięki troll i ELVIS za poradę...
Szlamu aż tak dużo moim zdaniem nie było, więc na razie przepłukam układ wodą i zaleję płyn Prestone, co by nie narobić sobie niespodziewanych problemów przed zlotem...
Poza tym z chłodzeniem silnika nie miałem żadnych kłopotów nawet jadąc ostatnio na zeszłoroczny zlot bez klimy i w piekielnych upałach.
A ktoś na moje pytanie z pierwszego posta zna może odpowiedź? Bo utonęło już widzę...