74,1 --> 72,6mm
Witam, szperając w necie i szukając czarnych rolet do mojego e32 (wersja krótka) natknąłem się na tę stronę. Są tutaj rolety do longów i do wersji krótkich. Chyba że coś pomieszałem, jeśli tak to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu ;p
http://2009.bmwfans.info/parts/catal...r_rear_door-2/ i w sklepie ***************** https://www.*****************/pl/katalog/czesc?dalies-numeris=51+16+1+964+323&part-number-search=
Moje pytanie brzmi, czy rzeczywiscie wystarczy wymienic gorę tych boczków od drzwi i można już montować rolety? Wszystko plug&play? Dlugo szukam tych rolet i nigdzie nie ma..
Ostatnio edytowane przez jagdtiger ; 04-11-2014 o 12:01
Prawda. Robiłem to u siebie przekładając rolety ze zwykłych do boczków w skórze. Z tego co zauważyłem to są dwa rodzaje mocowań tj. na zszywki i skręcane.
Rolety boczne są akurat względnie łatwe do znalezienia (oprócz trójkątów), chyba że mówimy o kolorach innych niż szary czy czarny.
Zapomniałem :)
BP1836M3763176
7641836340
N3 763176
Edytuj posty!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 05-11-2014 o 19:39
Pewnie dlatego ze nie tylko Ty ich szukasz... :-)
montaż rolet jest łatwy i przyjemny jeśli masz wszystko co trzeba wszelkie mocowania , śruby , zaślepki , druty dzyngla i blaszki mocujące , na dobra sprawę ramkę wokoł szyby mozna zostawić i odpowiednio wyciać otwory ( sam tak robiłem )
A teraz moja sprawa :
pilotem od obc jak naciskam na liczniku wyskakuje tylko zasięg , kolejne pstrykanie nic nie daje , po przytrzymaniu jest PROG1--- ,pytanie czemu tak jest i co ewentualnie jest uwalone , manetka czy obc ? licznik wymieniałem bo nie działał poprawnie i na starym było to samo więc licznik odpada , proszę o pomysły
Ostatnio edytowane przez vramzes ; 05-11-2014 o 17:48
koledzy , mam taką sprawę może ktoś zmierzyć wysokość od ziemi do środka nadkola tylnego w e32 , ważne żeby samochód miał w miarę nowe zawieszenie z tyłu , sprawa ta wynikła ponieważ zakładałem nowe amory i spręzyny ( po niewielkim przebiegu ) jak poszedłem do mechanika po auto to myślałem że jeszcze ma je na lewarku , jest masakrycznie wysoko ...... chyba najwyższa w Polsce albo i Europie .... ręce mi opadły .... co prawda przód jest na jakimś obniżeniu ( nie wiem jakim bo poprzednie sprężyny tylne były skracane przez jakiegoś tunera i było mi za nisko więc przód pewnie też tak potraktowali ) nie wiem co to zmieni ale jeszcze w środę założe dobre sprężyny ( fabryczne ) na przód ale boję się że zrobię monster truck-a .........
Wszystkie wymiary masz w "bentleju" jak chcesz to Ci sprawdzę albo zrobię zrzut.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
to poproszę kolego Martynka ;)