Dużo roboty żeby taki panel zamienić na ten z przyciskami ?![]()
Dużo roboty żeby taki panel zamienić na ten z przyciskami ?![]()
e38 728, E39 523, E53 3.0i
Pisałem ogólnie o filtrach a nie o tym konkretnym
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Aldik a moze inni nie pisza bo po prostu wymiana dla nich jest oczywista i nie przywiazuja do niej wagi na tyle zeby o tym dyskutować? Nie skupiaja sie na tym co do kilometra tylko wymieniaja filtr raz w roku?
Utarło sie że filtry w dieslu zmienia sie przed zima. Biorac pod uwage ze średni "Kowalski" robi ok 20 tysi rocznie to taki interwał mozesz przyjąć.
Born to be wild...
Witam taka sprawa jest. Coś rozładowywało mi aku więc postanowiłem sprawdzić bezpieczniki. I okazało się że bezpiecznik od telefonu dużo prądu zjadał, z 0,3mA spadło po wyjęciu go na 0,08 mA. Tylko teraz jest taka akcja że nie mam głosu w radiu ani w telewizji. Z początku po wyjęciu tego bezpiecznika od telefonu radio i głos załączały się z lekkim opóźnieniem, ale grały teraz jest cisza. Jak bezpiecznik wróci na miejsce to gra wszystko, na ale rozładuje mi się autko. Co tu zrobić?
dobra sprawa ogarnięta, okazuje się że trzeba włączyć światła ( gdy bezpiecznik od telefonu jest odpięty) wtedy wszystko gra:)
Ostatnio edytowane przez Sawyer1 ; 21-12-2019 o 15:51 Powód: zmiana
Wymieniam olej jutro wieczorem i pytanie mam bo nie wiem który kupić. Wiadomo,że Motul 5W/30 ale jeden jest 8100 X-clean +, a drugi 8100 xlecan EFE dexos2. Oba mają dopisel LL04. Czy One sie w ogóle czymś różnią ?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Ja osobiście zalewam:
MOTUL 8100 X-clean+
BMW LL-04
SAE 5W30
100% synthetic
Tylko od razu mówię, że jak powiesz że się xdrive albo panewki albo wydech zepsuje to jak święta kocham nakopie Ci do sraki
@Aldik a ja Ci powiem że Castrol najlepszy bo zalecany przez BMW :P
Co ciekawe moje obecne bmw latało na Castrolu a teraz lata na motulu i wiesz co? NIC SIĘ NIE STALO !!!
Wiec co zalejesz o klasie 5w30 NIC SIĘ NIE STANIE!!!
Osobiście nie wierze że jakiś Dexos jest lepszy od Motula a motul lepszy od castrola a Castrol lepszy od Mobila itd
To są marki a olej ten sam i uwierz lej co chcesz byle normę trzymało a będzie ok