Sprawdziłbym luzy na napędzie a szczególnie na łączniku między wałem a skrzynią biegów.
Sprawdziłbym luzy na napędzie a szczególnie na łączniku między wałem a skrzynią biegów.
Forumowicze dzis wymienialem cewki od 1-4.
Cylinder 1 i 2 suchy a w 3 i 4 olej.
Dlaczego? Nie wyglada jakby cieklo z uszczelki spod dekli.
cieknie z uszczelki gniazd swiec
Mam szybkie pytanie, na ile trzeba się przygotować finansowo za samą robociznę za czyszczenie kolektora, przepustnicy, wymianę uszczelek kolektora, całej odmy, czyszczenie wtryskiwaczy (w myjce ultradzwiękowej) ?
Orientuje się ktoś może? :)
Witam znowu musze zasięgnać porady od Was :) mianowicie mam problem ze stacyjka , zacznę od początku od dluzszego czasu bywały momenty ze kluczyk krecił sie do okola bez oporu ale po chwili łapał i auto normalnie odpalało pare dni temu zacząlem slyszec trzaski i opor w kierownicy odrazu po odpaleniu,dzis stacyjka sie zaciełą po poruszaniu kierownica puscila ale nadal blokada ją trzymała skreclem w prawo potem w lewo i puscilo . pytanie czy to moze byc wina stacyjki czy raczej blokada kierownicy sie popsuła miał ktos taki przyadek kiedys ?
filmik z usterką
https://www.youtube.com/watch?v=mcEG8NXeBIY
Ostatnio edytowane przez Lukasz1993 ; 09-10-2019 o 19:29
Witam
Mechanik dzwonił do mnie, że mam pęknięty 2 katalizator od strony kierowcy. Jaki numer części?
Czyli błęd z inpa "45 Catalyic converter conversion (Bank 2)" będzie właśnie od tego?
Chciałbym go wymienić dlatego prosiłbym o info jak to najlepiej zrobić żeby było dobrze i cena nie zabiła.
Dzięki
Wie ktoś od czego jest ten 'czujnik' w lusterku? Fotochrom ma oczko w szkle lusterka a to jest od drugiej strony i nie mam pojęcia od czego moze być a ciekawy jestem.![]()
a myslisz ze po czym fotochrom wie kiedy sie sciemniac przeciesz w dzien nie bedzie ci sie sciemnalo listerko to.jest czujnik do fotpchromu ktory po zmroku aktywuje jego prace
Czujnik od strony szyby jest nadrzędny, bo to on po zmroku puszcza prąd na obwód i dopiero wtedy ten na lustrze jest gotowy do pracy.