Bzdura, silnik sie uszczelnia uszczelkami a nie nagarem. Lepiej wlac lotosa 5w40 (którego aktualnie używam) zamiast jakiś szczyn 10w40. To nie jest polonez, do tych silników jest przewidziany olej 5w40 a nawet 5w30...
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 23-08-2019 o 13:05
Wiecie co to mogą być za listwy? Dostałem je z całym wnętrzem i nie mogę rozkminić gdzie można je zamontować. Google nic nie mówi po numerach. I na czwartym zdjeciu dwa zagłówki, ten po lewej na pewno jest od komfortów ale czemu w fotelach mam ten drugi i czy występowały takie bo na żadnych komfortach ich nie widziałem. Nie mam zamiaru zmieniać bo można je ustawić tak że podpierają głowę co jest super opcją w dłuższe trasy a w tych normalnych z komfortów nie da się tak zrobić bo trzeba głowę odchylać do tyłu żeby oprzeć się o zagłówek.![]()
Wyglada na listwy od tylnej elektrycznej kanapy. W E38 byly takie, maskowały przerwe miedzy oparciem a połką kiedy zmieniales pozycje oparcia. Przez dziury przechodziły zagłowki.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Born to be wild...
Dzięki za odpowiedź! w takim razie to na pewno to bo miałem elektryczna kanapę i zwykłą w komplecie i po zamontowaniu zwykłej zostały mi tylko te listwy.
Przeorałem forum i nie tylko po raz kolejny i nie widzę odpowiedzi na nurtujący mnie problem...
Odkryłem niestety przez przypadek, że nie działają mi dwa przyciski na kierownicy R/T oraz słuchawka telefonu. Wszystkie inne działają. Telefon mogę odebrać zarówno przyciskiem na słuchawce oraz przyciskiem na panelu środkowym, jak również odbiera się automatycznie... Oglądnąłem zdjęcie tyłu panelu z przyciskami (tego na kierownicy) i jest tam wtyk na jedną kostkę ... a wszystkie przyciski radia działają... Zastanawiam się jak idzie to połączenie od kierownicy do konsoli środkowej bo wydają mi się prawdopodobne 2 przyczyny awarii - albo któreś przewody pęknięte po drodze albo może jakaś kostka wypięta z tyłu panelu środkowego bo wymieniałem taśmy (naprawa pikseli) i nie wiem czy tam przypadkiem nie ma dwóch kostek osobnych ? Ewentualnie mogłem coś ruszyć przez przypadek jak wymieniał linkę otwierania maski i demontowałem plastiki nad pedałami ... Nadmienię, że nie wiem czy przyciski działały przed tymi naprawami bo miałem nieczynny telefon w aucie. Dziękuję z góry za sugestie i informacje jak to połączenie idzie z kierownicy do konsoli - auto przedliftowe.
Może jest wykodowane.
@miro Mam interfejs i INPA ... Możesz podpowiedzieć gdzie to sprawdzić ? Dzęki
Kodowania to niestety nie moja specjalność. W tym Ci nie pomogę :)
W mojej e38 mam zamontowany zestaw MK4 (poprzedni właściciel wymieniał).
Tak sobie myślę, żeby go zastąpić androidem.
Orientujecie się za ile można sprzedać cały zestaw mk4?