Przy wymianę uszczelki pod podstawa filtra oleju , co wypadałoby jeszcze sprawdzić/wymienić. Czy alternator w e38 m52 tez muszę wyjąc ?
Przy wymianę uszczelki pod podstawa filtra oleju , co wypadałoby jeszcze sprawdzić/wymienić. Czy alternator w e38 m52 tez muszę wyjąc ?
e38 728, E39 523, E53 3.0i
Ja w M54 musiałem wyciągnąć i przypuszczam ,że w M52 będzie również trzeba.
Jedno co Ci mogę doradzić żebyś nie musiał dwa razy robić tak jak ja to przy montażu dokręcaj najpierw cztery śruby podstawy te przy uszczelce a dopiero na koniec dwie dolne. Sruby wsadź sobie w tekturę jak je wykręcisz i zaznacz gdzie która była bo każda ma inną długość.
Przy okazji jak wyciągniesz podstawę to wymontuj rurkę bagnetu i sprawdź czy jest drożny kanał który odprowadza olej od odmy. Bedziesz miał miejsce a naprawdę warto to sprawdzić. Ogólnie bardzo przyjemna praca.
sprawdzić czy z podstawy filtra z broków nie cieknie,założyć nowe uszczelki alu czy miedziane pod przewód ciśnieniowy i sprawdzić sam ten przewód czy na zakuciach nie cieknie
alternator do wyjęcia
Tu masz dużo filmików itp
https://www.google.com/search?client...iz.PN7s32Y_yOc
Jak naprawić lewy zawias od hydroklapy bądź gdzie kupić? Siłownik lekko wygiął trzpień dolny oraz z niego spadł.
Witam-szybkie pytanie-elektrozawory wymienione na sprawne,bezpieczniki ok-nie grzeje Babcia i już-gdzie szukać dalej,czy we wtyczce wpinanej od góry powinno być napięcie?
A odpowietrzyleś dobrze? Jezeli zawory sa dobre, nawiew dziala, silnik sie nagrzewa a termostat puszcza to jedyne co Mi przychodzi do glowy to to że nagrzewnica wyglada tak samo w srodku jak zawory. Jest tak syfem zaklejona ze nie przeplywa przez nia plyn.
Born to be wild...
dzięki-przepłuczę dokładnie-jeszcze jedno który wąż jest wlotowy a który wylotowy?
Ostatnio edytowane przez Goblin ; 26-02-2019 o 08:16