Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 25

W±tek: Ga¶nie podczas jazdy, czasami problem z odpaleniem

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar kulemans
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    740
    Sk±d
    W³oc³awek

Post Ga¶nie podczas jazdy, czasami problem z odpaleniem

Witam Wszystkich Fanów! Proszê o pomoc . Od pewnego czasu borykam siê z nieregularnym problemem podczas odpalania samochodu E38 740i + gaz , 1999r silnik 4,4 ( po lifcie). Nieregularnym, gdy¿ czasami wszystko jest ok a czasami nie:/. Problemem jest odpalanie samochodu. Czasami odpala po kilkakrotnych próbach, podczas których tylko kreci rozrusznik, ¶wieci licznik ale nawet nie spróbuje za³apaæ zap³on. Po kilku próbach zapali i wtedy pracuje bez problemu. Sytuacja ta zdarza siê zarówno na zimnym jak i ciep³ym silniku, na gazie jak i na benzynie - nie ma zasad. Ostatnio szok!! zgas³ mi dwukrotnie podczas jazdy ( na gazie). Na kompie nic nie wychodzi !!! Wymieni³em pompê paliwa, czujnik po³o¿enia wa³u, odmê, przeka¼nik nad akumulatorem. Proszê o pomoc i pomys³y rozwi±zania tego problemu.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    Siedlce
    Pisa³em ostatnio o tym samym. Czujnik wa³u korbowego u mnie za³atwi³ sprawê . Ch³opaki mi podpowiadali ¿e problemem mo¿e byæ regulator ci¶nienia paliwa;)

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    740
    Sk±d
    W³oc³awek
    Czujnik wa³u wymieni³em. Byæ mo¿e regulator ci¶nienia paliwa ma wp³yw na odpalenie samochodu gdy¿ wtedy dzia³a na benzynie ale nie zawsze ma problem z odpaleniem. Nie wiem co ma na to wp³yw. Ostatnio zgas³ mi podczas jazdy i wtedy by³ na gazie.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mat88
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez kulemans Zobacz posta
    Czujnik wa³u wymieni³em. Byæ mo¿e regulator ci¶nienia paliwa ma wp³yw na odpalenie samochodu gdy¿ wtedy dzia³a na benzynie ale nie zawsze ma problem z odpaleniem. Nie wiem co ma na to wp³yw. Ostatnio zgas³ mi podczas jazdy i wtedy by³ na gazie.
    ale zazwyczaj na ciep³ym silniku ;). Ga¶nie na LPG przy doje¿d¿aniu do ¶wiate³ ? je¶li tak to reduktorek LPG mo¿e dawaæ oznaki koñca membran.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    740
    Sk±d
    W³oc³awek
    Faktycznie na rozgrzanym silniku mi zgas³, ale podczas ruszania ze ¶wiate³ gdy ju¿ wkreci³ siê na 3000 obrotów i nagle koniec. Nawet siê nie zach³ysn±³. Wy³±czy³ zap³on. Zatrzyma³em siê, bez problemu odpali³em i je¿d¿ê do dzi¶. Jednak obawiam siê powtórki. Mo¿e kto¶ ju¿ przeszed³ takie zdarzenie, proszê o pomoc ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    BMW 7 E38 728i
    Sk±d
    Warszawa
    Podpinam siê pod temat:
    E38 M52 przedlift. Wczoraj po po³udniu nie mog³em jej odpaliæ, jazda rano do pracy i z powrotem by³o ok.
    Odpalana z benzyny. Instalacja gaz. Godzinê potem nie mog³em jej odpaliæ jak siê uda³o przejeche³em z 3km i zgasi³em. Po 2 godz znów jej nie mog³em odpaliæ krêci³a silnik reagowa³ i nic. Odpali³a, wraca³e do domu i na czerwonym ¶wietle na skrzy¿owaniu na Drive zgas³a. Krêci³em ale nawet silnik nie reagowa³. Po jaki¶ 6 próbach chwili odczekania za³apa³a.
    Dzi¶ rano na zimnym odpali³a z pierwszego razu, zgasi³e i ponownie odpali³a. B³êdów nie pokazuje. Obroty mi nie faluj±, nie czuje spadku mocy.

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez danand1 Zobacz posta
    Podpinam siê pod temat:
    E38 M52 przedlift. Wczoraj po po³udniu nie mog³em jej odpaliæ, jazda rano do pracy i z powrotem by³o ok.
    Odpalana z benzyny. Instalacja gaz. Godzinê potem nie mog³em jej odpaliæ jak siê uda³o przejeche³em z 3km i zgasi³em. Po 2 godz znów jej nie mog³em odpaliæ krêci³a silnik reagowa³ i nic. Odpali³a, wraca³e do domu i na czerwonym ¶wietle na skrzy¿owaniu na Drive zgas³a. Krêci³em ale nawet silnik nie reagowa³. Po jaki¶ 6 próbach chwili odczekania za³apa³a.
    Dzi¶ rano na zimnym odpali³a z pierwszego razu, zgasi³e i ponownie odpali³a. B³êdów nie pokazuje. Obroty mi nie faluj±, nie czuje spadku mocy.
    Sprawd¼ przep³ywkê kolego. Za³o¿ona ori ? na biegu ja³owym na postoju powinno byæ w inpie oko³o 17 kg/h przep³ywu powietrza. ZAZNACZAM ¿e przep³ywka mo¿e byæ do dupy i nie pokazywaæ b³êdu. Aha i warto obejrzeæ czujnik po³o¿enia WA£U.

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Mia³em podobne objawy i w moim przypadku by³ to czujnik po³o¿enia walka rozrz±du...

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    tak jak napisa³em sprawd¼ czujnik WA£U nie wa³ka rozrz±du, to s± dwie inne rzeczy.

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    740
    Sk±d
    W³oc³awek
    Nie wiem o co chodzi. Od czasu zamieszczenia tematu wszystko jest ok, choæ silnika palcem nie dotkn±³em :/ Odpala , nie ga¶nie, czekam na dalszy rozwój sytuacji, tymssamym nie zamykam tego tematu. Pozdrawiam wszystkich !!

Podobne w±tki

1. Silnik ga¶nie podczas jazdy // 730d
    Przez Przybysz w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 17-04-2012, 16:34
  2. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 15-03-2012, 21:38
  3. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 27-10-2011, 18:40
  4. Ogromny strza³ gazu podczas jazdy i ogromny problem:(
    Przez MaciejMRH w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 41