Witam.
Dzisiaj z wielkim sceptyzmem na stacji benzynowej podczas tankowania do pe³nego baku dola³em dodatek do paliwa, którego nazwê macie w temacie i efekty przesz³y moje naj¶mielsze oczekiwania! Samochód chodzi zdecydowanie ciszej, ale najwa¿niejsze jest to, ¿e ju¿ od pierwszego odpalenia ca³kowicie zanik³o falowanie obrotów. A pomy¶leæ, ¿e jeszcze do wczoraj zamierza³em oddaæ auto na regeneracji skrzyni i sprzêg³a i wykosztowaæ siê na jakie¶ 5 tysiêcy z³otych. Zastanawiam siê tylko jak to mo¿liwe, ¿e zwyk³a pó³litrowa puszeczka mo¿e przynosiæ takie efekty i dlaczego samochód mimo wszystko faluje mi na zwyk³ym dieslu, skoro korekcje wtrysków s± w normie. Mam dylemat, który polega na tym, ¿e albo zacznê stosowaæ ten ¶rodek systematycznie, albo przejdê na diesel w formule verva (ten na shellu ma podobno w swoim sk³adzie w³a¶nie dok³adnie ten ¶rodek).
Temat zak³adam dla potomnych, bo wiem, ¿e wielu z u¿ytkowników forum ma problem z falowaniem obrotów, zw³aszcza w dieslach w przedliftowych e65. Zanim zaczniecie grzebaæ we wtryskiwaczach, konwerterze lub skrzyni lepiej dolejcie tego specyfiku przy tankowaniu, bo byæ mo¿e oka¿e siê, ¿e zaoszczêdzicie kupe kasy na niepotrzebnej regeneracji automatu.
Je¿eli kto¶ ogarniêty jest w stanie wyt³umaczyæ mi laikowi zasadê dzia³ania tego ¶rodka to pro¶ba o napisanie postu w tym temacie.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem