Tak koszalin , Koles nazywa sie Kowalski robi na Szczecinskiej za torami :>
Witam pytanko mam jak skończyła się ta historia z skrzynia? mam ten sam problem teraz zniknęły mi biegi do przodu :( swoja droga byłem u tego gościa na szczecińskiej po rozmowie z nim stwierdziłem ze nie ma on pojęcia o naprawie skrzyni ZF, ponoć najlepszy zakład zajmujący się naprawa skrzyń znajduje się w Ustroniu morskim, hmmm a myślał ktoś o włożeniu manuala do e38? zamiast wydawać hajs na naprawę automatu?
Kolega (użytkownik tego forum z resztą) regenerował skrzynię z E32 740 własnie w Ustroniu Morskim, tam mają z tego co pamiętam taki wielki napis na ścianie "ASB Naprawa skrzyń automatycznych". Z tego co wiem to wszystko dziala jak należy. Obsluga bardzo fachowa i miła, byłem z nim po odbiór auta, wydawali się być bardzo porządni w tym co robią.
w piątek jadę do nich zobaczę co mi powiedzą, już się boje kosztów jakie mnie mogą czekać :)
Jeszcze jest Auto Radek skrzynie biegów jak sie jedzie na słupsk skręca się w lewo , robią manuale i automaty może warto tam podjechać ? ja od mechaników słyszałem o nim dobre opinie.
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
A co myślicie o włożeniu manuala 6-biegowego?
Jak kto lubi, były już projekty na allegro z 730d w manualu, chyba nawet jeden jest na olx.
Sprawdź czy koszta nie będą podobne co naprawa ASB, bo musisz kupić skrzynię a tanie nie są, przerobić mocowania, chyba wymienić trzeba będzie komputery by nie sypał błędami, inny wał, sprzęgło itp
Widziałem tego na olx, dzwoniłem dzisiaj do kliniki bmw widziałem ze robili takie rzeczy już z wstępnej rozmowy wyszło ze koszty takiej przeróbki są zbliżone do kosztów naprawy automatu....bije się teraz z myślami co robic
Ja Ci powiem tak: BMW 7 powinno być na automacie, bo to limuzyna luksusowa. Chcesz coś na manual to masz 5 lub 3