Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Prośba o ocenę i informację

Początkujący Użytkownik
    BMW
    na chwilę obecną brak :(
    Witam ponownie
    trochę odświeżam temat.

Jak widzicie cały czas poszukuje swojej e65(dostałem kilka propozycji na Pw, ale się jakoś nie zdecydowałem)
    Ostatnio moją uwagę przykuł jeden egzemplarz z Gdyni:

http://allegro.pl/bmw-7-e65-nowa-ins...197382881.html

Cena 36.900 wydaję się być interesująca, wiec standardowe pytanie z mojej strony. Czy ktoś miał okazję widzieć lub słyszeć coś o tym pojeździe?

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    PLUSY:
    - kolor
    - silnik
    - prawie nowe opony o ile faktycznie sa nowe a nie zleżałe znalezione od Niemca na szrocie
    - SC
    - Webasto

MINUSY:
    - gaz
    - brak masażu i wentylacji siedzeń przód
    - rocznik - przed upgrade elektroniki
    - jakoś dziwnie tył siedzi wg mnie - może kombinował z zawiechą albo coś ale jakoś dziwnie, warto popatrzeć
    - hak - wg mnie minus bo auto mogło ciągać po połowie świata ciężka przyczepę a jak by nie było to obciążenie dla silnika i auta
    - niby wszystko powymieniał i dodał gaz i bóg wie co jeszcze a teraz sprzedaje??? jak podliczycie sobie te dodatki to prawie 2 tyle co auto ceni - dla mnie "chłyt marketindodi" czytaj ściema ale może się mylę :) oby :)

OCENA KOŃCOWA:

ładne auto ale niestety golas, w takim aucie wentylacja masaż i grzana kierownica to podstawa - przynajmniej dla mnie
    pewnie odezwa się zaraz Ci co im "taki wypas wystarcza" mnie nie wystarcza :)
    Bo przede wszystkim jeździmy z przodu i wentylacja i masaż się przydają przynajmniej czasem :)
    Webastem nie załatwimy wszystkiego
    Troche zastanawia mnie włożenie tylu kasy (gaz,uszczelnienie silnika,opony itd itd itd) i nagle sprzedaż???
    Pewnie może i sytuacja chłopa zmusiła ale ja bym był ostrożny
    W skali od 1 do 10 daje jej 5

https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Dziękuję ADASIO po raz kolejny za rzeczową opinie.
    Z minusów, które wymieniłeś to gaz akurat jest dla mnie plusem.
    Natomiast tak jak napisałeś, zastanawiające jest to, że sprzedający włożył dużo pieniążków a teraz sprzedaję(jakoś ostatnio nie wierze ludziom i im nie ufam jak czytam takie coś:) )

PS: ADASIO, powinieneś założyć jakiś osobny temat i recenzować tam wszystkie modele co są na Allegro :D, bo przyjemnie się czyta.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jocker89 ; 07-05-2014 o 09:59

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Adasia to powinien ktos w koncu zbanowac. Wszedzie adasio w kazdym poscie. Zwlaszcza w ocenie cudzych aut jest ekspertem. Coraz trudniej sprzedac bmw serii 7 przez takich baranow. Sam nie wiem co bedzie jak bede probowal sprzedac swoje.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Dzięki uwagom ADASIO, wiem trochę więcej niż po samej lekturze forum. Więc stwierdzam, że mi pomógł/pomaga.

Choć z drugiej strony, dla tego szarego użytkownika jak ja kupno BMW serii 7 nawet w najbiedniejszej wersji byłoby luksusem : )
    Ostatnio edytowane przez jocker89 ; 07-05-2014 o 12:10

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    Adasia to powinien ktos w koncu zbanowac. Wszedzie adasio w kazdym poscie. Zwlaszcza w ocenie cudzych aut jest ekspertem. Coraz trudniej sprzedac bmw serii 7 przez takich baranow. Sam nie wiem co bedzie jak bede probowal sprzedac swoje.

Jak Ci przeszkadza że pisze prawdę to Twój problem, zawsze możesz wyłączyć czytanie moich postów :)
    Poniżej masz jak widać zadowolonych userów zatem twoje komentarze są z d... wzięte

Skoro tak boisz się moich ocen i komentarzy przy sprzedaży swojego, to znaczy że masz coś do ukrycia - proste

A forum po to zostało stworzone a w szczególności dział ALLEGRO by pisać o mankamentach w autach jak tego nie ogarniasz to nawet baranem nie jesteś ale tępym imbecylem

Jak masz jeszcze coś do mnie zapraszam na PW :)

tyle w temacie
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Konkretny klient pojedzie zobaczy a nie będzie czytał i czytał aż mu się taki mętlik w głowie zrobi że na końcu kupi nową Dacię Logan. Taka prawda- z doświadczenia wiem że czasem czytanie forum robi większą 'sieczkę' w głowie niż przed. Jest ktoś zainteresowany , wsiada w auto i jedzie. Niejednokrotnie na forum skreślono autko które było w stanie ok tylko dlatego że np. nie miała masażu , wentylacji etc. a zachwalano ulepa zrobionego z 3 innych bo ma to i siamto. Jak jestem zainteresowany jadę sam , oglądam i jak pasuje kupuje- proste.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Konkretny klient pojedzie zobaczy a nie będzie czytał i czytał aż mu się taki mętlik w głowie zrobi że na końcu kupi nową Dacię Logan. Taka prawda- z doświadczenia wiem że czasem czytanie forum robi większą 'sieczkę' w głowie niż przed. Jest ktoś zainteresowany , wsiada w auto i jedzie. Niejednokrotnie na forum skreślono autko które było w stanie ok tylko dlatego że np. nie miała masażu , wentylacji etc. a zachwalano ulepa zrobionego z 3 innych bo ma to i siamto. Jak jestem zainteresowany jadę sam , oglądam i jak pasuje kupuje- proste.
    dokładnie, biadolenie na temat opisu, który jest zawsze upiększony bądź bardzo okrojony. Tylko jechać zobaczyć czy gra muzyka no ew. może się trafi ktoś kto ją przed nami oglądał to wtedy warto takiego człowieka uwagi poczytać

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    No muszę trochę obronić Adasia.....nie zawsze się z nim zgadzam (szczególnie jeżeli chodzi o diesle ha ha) ale jego opisy są w miarę dobre i obiektywne. Oczywiście czasami przesadza z minusami (masaż, gaz, brak grzanej kiery) ale i tak dla osób które wogóle się nie znają na 7erach mogą one być pomocne.

Adasio za obronę stawiasz browar na zlocie ha ha ;-)

Edit: PaweliGosia i Jakub oczywiście macie rację ale........trafne uwagi na forum nie jednego z Nas uchroniły przed kilkuset kilometrową bezsensowną wycieczką, poświęconym czasem i pieniędzmi na paliwo....więc macie rację ale nie do końca ;-)
    Ostatnio edytowane przez MC1 ; 07-05-2014 o 20:16
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Witam
    ponownie odświeżam temat....
    Dzisiaj byłem oglądać BMW E 65 w auto-komisie ARMADa w Wejherowie przy ul. Gdańskiej
    http://olx.pl/oferta/bmw-735-full-op...tml#2ef4c88152
    Samochód na żywo prezentuje się ładnie, silnik również pracował równo. Natomiast od właściciela komisu dowiedziałem się, że były malowane tylne prawe drzwi i zderzak(wyskakiwało ponad 600 mikronów)
    Instalacja gazowa zamontowana bodajże od 2008 roku.
    Paliła się kontrolka silnika - pracownik komisu oświadczył, że może to być spowodowane przez LPG w samochodzie.
    Nie miałem możliwości podłączenia na miejscu komputera.
    Pojazd sprowadzony do kraju w 2004 i miał kilku właścicieli
    Na chwilę obecną jestem mocno zainteresowany tym modelem i tu moje pytanie.
    Czy ktoś wcześniej miał styczność z tym pojazdem, może coś o nim powiedzieć????

Postaram się przemyśleć to na chłodno, właściciel komisu nie widział żadnych przeciwwskazań aby przed kupnem udać się na stację diagnostyczną czy też do serwisu specjalizującego się w BMW(np w Luzinie)

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź.