kolodziejgsm a spobuj POPRAWNIE zakodować EWS i synchronizacje DME-EWS jak kupisz to i tak bedziesz to musiał zrobić
kolodziejgsm a spobuj POPRAWNIE zakodować EWS i synchronizacje DME-EWS jak kupisz to i tak bedziesz to musiał zrobić
A moze sprawdz kable dochodzace do rozrusznika , moze tam
co najlepsze to z modulu ews wyszedl przebieg 984 tys, hehe :) oczywiscie program PASoft ;) to po takim przebiegu mogl sie zepsuc ;)
Jak masz azjatycką wersję PaSofta to z reguły w niektórych EWSach pokazuje ponad 900 tys km :)
i dalej walczymy... jutro zmiana ews-a, new kluczyk itp :)
miałem ten sam problem w zeszłym roku jest taki kawałek przewodu grubego łączącego budę z silnikiem wystarczyło odkręcić i wyczyścić (brak masy na silniku), awaria występuję po dłuższym postoju lub po okresie zimowym. Co ja się nie naszukałem ehh włącznie z wykręcaniem rozrusznika itd itp. Oczywiście to nie musi być to ale jak zrobisz to i styki aku, to w następnej kolejności wyciągnij rozrusznik i podepnij na krótko jak kręci tzn że gdzieś przewody. Dlatego też w 7er należy sprawdzać ładowanie bezpośrednio na aku, a nie na punktach podłączeniowych pod maską.
Pozdrawiam
P.S. jak odpaliłem na popych to jeździła z zapalonymi wstecznymi i migało większość rzeczy na liczniku i bc. Wyglądało jakby poszła jakaś skomplikowana elektryka.
Wyczytałem gdzieś :-) że jeśli pada immo to po przekręceniu kluczyka jest gorące, stuk z tylu to z Ews bo w nim jest przekaźnik do rozrusznika czyli wyszło by ze działa wiec nie tedy droga tzn z wymiana ews. Jeśli działa wszystko tylko brak synchro to rozrusznik kreci ale nie działa iskra i wtryski. Wiec sprawdz ta masę najpierw a później rozrusznik, no chyba ze to nie nagła awaria tylko po jakimś grzebaniu w elektryce.
Edytuj posty!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 09-05-2014 o 18:07
to nie masa, bo gdy zmostkujemy ews-a to rozrusznik normalnie sie zalacza... rece opadaja :( ews nie synchronizuje sie z dme...
Ostatnio edytowane przez kolodziejgsm ; 08-05-2014 o 00:05
Hej pisałeś że EWS w serwisie tysiak dziwne ja kilka lat temu u siebie robiłem i płaciłem chyba 270 zl orginał zakodowany pod mój samochód wystarczyło go tylko włożyć i było wszystko ok także spróbuj może do innego serwisu zadzwonić
3.3 a co najlepsze to w serwisie dostępny jest tylko 4.3 ale wszystko ma grac. Chyba trzeba zestawik z allegro zamówić :-)