Tapicerkę mam ciemniejszą. Choć na zdjęciach wychodzi bardzo jasna w rzeczywistości jest taka lekko... hmm... kremowa??
Tutaj wyglądał na zupełnie białą. A boczki jakoś tak nawet za czysto wyszły ;-)
Tapicerkę mam ciemniejszą. Choć na zdjęciach wychodzi bardzo jasna w rzeczywistości jest taka lekko... hmm... kremowa??
Tutaj wyglądał na zupełnie białą. A boczki jakoś tak nawet za czysto wyszły ;-)
Do tego parkingu na którym były robione foty mam 30 metrów. Jest tu rzeczywiście Komis i niezła myjnia gdzie czyszczą fury.
wysłane z Tapatalk
Duży FL był w marcu 92. Mniejsze zmiany były wprowadzane na bieżąco.
Poniżej zmiany (zapewne nie wszystkie) i ich daty w modelu e32.
09/86 rozpoczęcie produkcji BMW 730i oraz 735i
09/87 rozpoczęcie produkcji BMW 750i
09/89 ASC w 750i/il
01/90 rozpoczęcie produkcji zacisków 4tłoczkowych w wersjach 750i/il na rynek niemiecki
05/90 zastąpienie systemu EDC 2 systemem EDC 3
06/90 Zmiany w silniku V12, przeniesienie wlewu oleju do przodu
07/90 Zmiana zderzaka w wersji V12 na dwa duże wloty powietrza
09/90 Zmiana włącznika grzania siedzeń na włącznik impulsowy, uchwyt w tapicerce klapy
12/90 Zmiany w obiegu Nivo w V12, Akumulator ciśnienia ma 2 przyłącza, zmiany zagłowków z tyłu, nie są już zintegrowane z tylnym oparciem siedzeń
09/91 Xenon, PDC i podwójne szyby jako wyposażenie dodatkowe
03/92 Koniec produkcji 735i/il, wprowadzenie 730i V8 oraz 740i V8, tzw. duży FL obejmujący:
V12 otrzymało nerki z chromowanymi żeberkami
Popiołka w konsoli środkowej z drewna
Zastąpienie listew z drewna szlachetnego listwami z drewna szlachetnego z paskiem
Klimatyzacja automatyczna bez freonu
Inne rodzaje skór
Inne przeszycia w fotelach
od wersji 730i V8 listwy progowe z napisem BMW
Klamki wewnętrzne chromowane
Lampki do czytania z tyłu
09/92 Zmiana w pilocie podczerwieni ze składanego kluczyka na jeden/główny klucz
Napinacz pasów zintegrowany z siedzeniem
04/93 nowy sterownik pamięci, alarm typu "DWA 3" z czujnikami ultradźwiękowymi wewnątrz auta
10/93 w autach z alarmem/DWA sygnalizacja światłami awaryjnymi (1 mrugnięcie) przy uzbrajaniu alarmu.
Fotelem i stanem skóry bym się nie kierował. Wiem, że teraz robią gorsze jakościowo auta ale wrzuciłbym Wam fotkę fotela z 2 letniej X5 z przebiegiem 25tkm :) i wytartym białym skórzanym fotelem.
Jasne skóry to największa przekleństwo , szczególnie w fotelach mocno wyprofilowanych.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Oglądałem. Auto wymaga korekt lakierniczych więc lakiernik powinien to najpierw wycenić. Są głębokie odpryski lakieru, niewiele ale na większości elementów. Tylne prawe drzwi na dole moim zdaniem do wycięcia lub wymiany.
Felgi porażka. Sprzedający mówił że ma jeszcze jeden komplet ale ich nie zdążyłem zobaczyć. Jesteście pewni co do tych czerwonych wskazówek że nie oryginalne?
wysłane z Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Antek ; 24-04-2014 o 10:48
Nie jeździłem. Nie mam tyle czasu. Zrobiłem trochę zdjęć z bliska w newralgicznych punktach, filmik z odpalonym silnikiem pod maską.
wysłane z Tapatalk
Jeżeli czas pozwoli to pójdę jeszcze raz i będę dalej badał. Wieczorem mogę dać jakieś fotki na maila o ile będzie ktoś zainteresowany.
wysłane z Tapatalk
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 24-04-2014 o 11:07
Wrzuć tu fotki ;)
Yaz - dzięki za info :D
dach:
wlew:
najgorszy prawy tył:
lewy przód od spodu:
moim zdaniem fotel kierowcy nie jest jakoś specjalnie zniszczony. Owszem ze zrozumiałych względów bardziej niż pozostałe siedzenia. Zwyczajnie cała skóra nie była natłuszczana i tak wygląda z powodu swojego wieku
Ostatnio edytowane przez Antek ; 24-04-2014 o 21:45