Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 735iAL

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL

Nie przejmuj się, mój long który "nawet na dawcę się nie nadaje" znajdzie się w kalendarzu na 2015 rok więc głowa do góry :)

Odezwij się na PW to się będzie można w dwa longi spotkać i co nie co o 735iL będę mógł Ci powiedzieć. nie ma części, której w swoim osobiście nie rozkręciłem i wymieniłem bądź naprawiłem więc może będę mógł pomóc, a moje auto więcej czasu stoi w Katowicach niż pod domem.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Martynka Zobacz posta
    Nie przejmuj się, mój long który "nawet na dawcę się nie nadaje" znajdzie się w kalendarzu na 2015 rok więc głowa do góry :)
    To akurat słabe porównanie. Co innego jak byś napisał ze miała szansę na auto zlotu :-)

Do autora wątku....

Życzę wytrwałości w pracach. Mam nadzieję że jak poznasz koszty odbudowy tego modelu to się nie poddasz i będzie co pokazać na zlocie... a my będziemy mieli co oglądać :-)

Pozdr

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Ty to każdą radość potrafisz zgasić w człowieku :P

Ale fakt, nie poddawaj się tylko walcz i pamiętaj nie ze wszystkim chodzimy do mechanika, E32 opanuje nawet kompletny motoryzacyjno-techniczny ignorant ubrany w odrobinę chęci.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'

Nie bierz wszystkich moich wypowiedzi na poważnie :-)

Co do tego ze E32 jest prostym autem to bym się nie zgodził... jak się zacznie głębiej grzebać zaczynaja się schody dla min takich osob jak ja ,gdzie mają chęci a doświadczenia juz mniej. Jednak to co mogę robie sam by po skończeniu prac mieć tą satysfakcję ze zrobilem to w dużej części bez żadnej pomocy :-)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iAL
    Cytat Zamieszczone przez Martynka Zobacz posta

Odezwij się na PW to się będzie można w dwa longi spotkać i co nie co o 735iL będę mógł Ci powiedzieć. nie ma części, której w swoim osobiście nie rozkręciłem i wymieniłem bądź naprawiłem więc może będę mógł pomóc, a moje auto więcej czasu stoi w Katowicach niż pod domem.
    witam, na takie spotkanie LONG też moglbym wpaść. od niedawna mam 735iL :) jak by co dajcie znać. pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735 iAL

Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Sam oglądałem tą agonię jako pierwszy i pomimo ceny mniej jak 3tyś odpuściłem. Auto będzie studnią bez dna. Pochłonie resztki oszczędności. Trzeba będzie wziąć kredyt hipoteczny na 3 pokolenia aby ją ratować a i tak buda zgnije.
    Jak sie dba o auto to buda nie zgnije...

Cytat Zamieszczone przez vramzes
    co do uszczelki to wymieniałeś visco i chłodnicę i zaraz po tym poszła uszczelka ? dziwne ... albo nie trafiona diagnoza albo coś było spaprane ....
    znika mi płyn chłodniczy a pod korkiem wlewu oleju mam takie "masło", zaraz skocze zrobić zdjęcie to pokażę o co mi chodzi

Cytat Zamieszczone przez Martynka
    jestem jak najbardziej za :)

Mam pytanie do Was, czy ja nie powinienem mieć jakiejś rury poprowadzonej w tym miejscu albo jakoś to zaślepione?

Ostatnio edytowane przez zolnierz ; 09-11-2014 o 13:41

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Zaslepione nie ale rura doprowadzajaca zimne powietrze do chlodzenia alternatora by sie przydala.

Jak German to Anna.

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    uu masełko jak ta lala ;) widać w środku ile tego , brr, rob to jak najszybciej , co do altka jak pisał Jurek rura taka gietka powinna być i łączyć się z ta którą wiadać na foto w połowie zdjęcia po prawo

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735 iAL

Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Zaslepione nie ale rura doprowadzajaca zimne powietrze do chlodzenia alternatora by sie przydala.
    tak też myślałem, ale wolałem się spytać :)

Taki mały prezent dla Beatki :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar matrixm01
    BMW
    e32
    Oj widzę, że nie ciekawie wygląda sytuacja z silnikiem :/ Tym masłem można kilka bochenków wysmarować :P Uszczela wywalona, to więcej niż pewne.. :/
    Mam nadzieję, że jednak uratujesz sytuację :)