Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 20

W±tek: e65 760 d³ugo odpala czasem ....??? co to mo¿e byæ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar IMPEX1950
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Sk±d
    RADZIONKÓW

Post e65 760 d³ugo odpala czasem ....??? co to mo¿e byæ?

760tka czasem d³ugo kreci , bez znaczenia czy zimna czy ciep³a.
    Dzis zauwa¿y³em przy wyprzedzaniu jak ma 5,5 -6tys obrotów to przeci±ga skrzynia jakby silnik nie umia³ dostac odpowiedniej dawki paliwa. Ewidentny objaw s³abej pompy paliwa.
    Czy przyczyn± mo¿e byc kiepskie paliwo , uszkodzona pompa paliwa? czy co¶ innego ?

Jaki jest objaw uszkodzenia pomp wysokiego cisnienia?
    na kompie ostatnio nie bylo zadnych b³êdów silnikowych.

prosze o odpowiedz gdy¿ nigdzie nie znalaz³em rozwi±zania tego problemu.

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Z tego co wiem uszkodzone pompy wysokiego ci¶nienia nie daj± b³êdów...

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Sk±d
    RADZIONKÓW
    zawsze tankuje na bp 98, i majac tydzien temu bo od tygodnia to zauwazylem, ok 40 litrow zala³em paliwa z mojego bylego e32 prawdopodobnie kiepskie 95 ok 15l. i to sie stalo wlasnie, przed dwoma godzinami wracalem z opola i wla³em na orlenie vervy 98 po czym odnios³em wra¿enie ze problem usta³. ale nie wiem co bedzie za chwile jak nim gdzies wyjade.
    dmucham na zimne bo chce miec pojazd sprawny, tylko nie chce sie wpakowac w niepotrzebne koszta naprawy dlatego pytam bo moze kto¶ co¶ s³ysza³ widzia³ robi³?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BenyMnemonik
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    impex, swojego czasu interesowa³em siê motorem N73b60. Na wielu forach zagranicznych jest info o awaryjnych pompach i drogich, obecnie ceny pomp spad³y z tego co wiem, jednak szed³bym tym tropem. Byæ mo¿e to pierwsza oznaka niedomagania. Tam s± dwie pompy na 6 garów ka¿da, czy pod³±czenie do kompa i analiza spalin nic nie pokazuje ?
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Sztuk± jest zrobiæ stare auto tak, aby wygl±da³o lepiej ni¿ nowe...

Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Sk±d
    RADZIONKÓW
    tak wiem ze tam sa dwie pompy wysokiego ci¶nienia po jednej na strone, lecz taki objaw ze nie domaga paliwa mialem juz w dwoch przypadkach , audi w12 gdzie dopiero przy wysokich obrotach samochod d³awi³ i w e38 750 przy 5 tys obrotow tez d³awi³o i w obydwu przypadkach win± by³a przytarta pompa paliwa. wymieni³em je na nowe i problem znikno³.
    e65 jak postoi ok 3 godz to ciezko ma odpalic tj trzeba d³ugo krecic (efekt cofki paliwa a co za tym idzie przy rozruchu nie umie ono sie szybko dostac do listwy wtryskowej) wiêc na ch³opski rozum obstawiam w³asnie pompe paliwa a ¿e to najtanszy sposób próby wyeliminowania b³edu jutro j± podmieniam.
    Mam now± z aso ale do e38 750 która ma 3,5bara (wygl±da identycznie jak w e65,
    teraz jest pytanie ile w silniku 6.0 pompa paliwa w zbiorniku ma barów?

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    Cytat Zamieszczone przez IMPEX1950 Zobacz posta
    ....a ¿e to najtanszy sposób próby wyeliminowania b³edu jutro j± podmieniam.
    W styczniu jak sprawdza³em te pompy chodzi³y po 5 ko³a, nie wiem jak wygl±da pompa 750 e38, ale jak to jest to samo a mi siê nie wydaje to odkry³by¶ z³otego grala... Podsumowuj±c jak nie podejdzie to nie bêdzie najtañszy sposób. Czekam niecierpliwie na rozwój sytuacji.
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko
    tak wiem ze tam sa dwie pompy wysokiego ci¶nienia po jednej na strone, lecz taki objaw ze nie domaga paliwa mialem juz w dwoch przypadkach , audi w12 gdzie dopiero przy wysokich obrotach samochod d³awi³ i w e38 750 przy 5 tys obrotow tez d³awi³o i w obydwu przypadkach win± by³a przytarta pompa paliwa. wymieni³em je na nowe i problem znikno³.
    e65 jak postoi ok 3 godz to ciezko ma odpalic tj trzeba d³ugo krecic (efekt cofki paliwa a co za tym idzie przy rozruchu nie umie ono sie szybko dostac do listwy wtryskowej) wiêc na ch³opski rozum obstawiam w³asnie pompe paliwa a ¿e to najtanszy sposób próby wyeliminowania b³edu jutro j± podmieniam.
    je¿eli rozmawiamy o pompach wysokiego cisnienia w v12 to z tego co wiem dzia³aj± na podobnej zasadzie jak w pompy w ropniakach tdi nie kilka barów tylko ko³o 100 kilkudziesiêciu barów nie wiem dok³adnie ale moge siê myliæ

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    wg mnie oko³o 3,5 bara
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Sk±d
    RADZIONKÓW
    no jutro j± wyci±gne, wydaje mi sie ze tak samo wyglêda, maj±c w rêku do e38 i jak patrze po foto u¿ywanych do 760 to identycznie to wygl±da, dlatego pytanie pad³o o ci¶nienie robocze. W mercedesie 400cdi ktorego mia³em na chwile pad³a mi pompa paliwa i przez przypadek za³o¿y³em od benzyny to po zrobieniu 5 km trzeba by³o ca³a góre silnika rozbierac zeby wê¿e powymieniac bo je rozsadzi³o na uszczelnieniach.
    Wiêc jeszcze raz pytam czy kto¶ konkretnie wie jakie ci¶nienie ma pompa w e65?
    BENY gdzie ustali³e¶ cene 5 tys? sk±d to za tyle kupic bo ja patrze ze cena katalogowa na bmwstore.pl bez rabatu jest 8 tys szt

Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5
    BENY gdzie ustali³e¶ cene 5 tys? sk±d to za tyle kupic bo ja patrze ze cena katalogowa na bmwstore.pl bez rabatu jest 8 tys szt
    Tak± cenê mia³em w styczniu lub grudniu u kolegów z BMW ¦widwin, dowiadywa³em siê konkretnie, kolega oddzwania³ bo szacowa³em koszty swapu, uturbienia i ewentualnie padaj±cych pomp. Pamiêtam t± cenê jak dzi¶! Ponadto pamiêtam jak dzi¶, ¿e w Internecie znalaz³em 5 z przodu tak¿e.

Masz tu linka do tematu z pompami,
    http://7er.pl/showthread.php/11411-E...aj%C4%85/page6
    u¿ytkownik Replay 1999 twierdzi³, ze potrafi zregenerowaæ te pompy, eliminuj±c powszechn± usterkê, spróbuj do niego podbiæ, nie mia³em okazji zweryfikowaæ tej informacji. Mo¿esz byæ pierwszy.

Podobne w±tki

1. [silnik] s³abo, ciê¿ko, d³ugo odpala 3,0D
    Przez Cossi w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 31-12-2014, 18:43
  2. [silnik] e65 760 v12 na jakim olejem powinien byæ zalany silnik? przebieg 240tys km
    Przez IMPEX1950 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 26-03-2014, 10:08
  3. [silnik] 740d problem z odpalaniem, czasem odpala czasem nie - b³edy.
    Przez Kisielo w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 26-03-2014, 08:25
  4. Ciê¿ko odpala-d³ugo krêci
    Przez wilk9585 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 01-08-2013, 10:21
  5. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 06-09-2012, 19:24

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci