Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 20

W±tek: Kupno E65 z Niemic op³aty itp

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    E65
    Sk±d
    Ma³opolskie/Trn

Post Kupno E65 z Niemic op³aty itp

Witam, po krótce:
    Przymierza³em siê ju¿ nie tak dawno do zakupu e65 ale rozs±dek wzi±³ górê i kupi³em jednak inne auto, ale teraz "od³o¿y³em" sobie troche grosza i szukam e65, i teraz tak.
    Jest E65 W niemczech ko³o monachium z 2004 roku 745i, Samochód od pierwszego dnia zakupu do tamtego tygodnia serwisowany w jednym ASO bmw, stan wiuazlny i techniczny jest perfekcyjny, co wiêcej do maja 2015 roku samochód jest na "dodatkowej gwarancji", przebieg 192 tysi±ce km w 100% realne (zreszt± widaæ po stanie technicznym i wizualnym) Teraz wszystko niby jest piêknie cena nie jest ma³a ale wydaje mi siê ¿e p³aciæ w polsce 35 tys za niewiadomo jakie a tu powiedzmy sobie prawie pewne od 1 w³a¶ciciela i to którego zna siê od lat.
    Praktycznie wszystko by³o dogadane ale sprzedaj±cy (niemiec) kaza³ siê dopytaæ jak to jest z rejestracj± w polsce takiego auta bo s³ysza³ ¿e du¿e op³aty i w³a¶nie... ponad 18% podatku ale od jakiej kwoty, od kwoty na umowie czy od kwoty w eurotax bo ró¿nie ludzie pisz±.
    Co dok³adnie op³aca siê po zakupie takiego auta tylko podatek, czy celne itp s± jakie¶ op³aty, wiem ¿e recykling 500 z³.
    Decyzjê muszê podj±æ do jutra do po³udnia w przeciwnym wypadku na samochód trafi kartka z informacj± ¿e jest do sprzedania.
    Prosi³ bym o wypowied¼ kogo¶ kto to przerabia³ bo nie chce p³aciæ 8 tys samego podatku od samochodu plus reszte op³at. Dziêkuje za sensowne odpowiedzi i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Nextus ; 15-04-2014 o 21:09

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Mozna spytac ile to auto kosztuje w DE ?

Akcyze placi sie od umowy ale jezeli cena bedzie za bardzo odbiegac od wartosci obliczonej wedlug urzedu celnego to wezma wlasnie ta wartosc do obliczen.

Wiesz co trzeba sprawdzic w e65 zeby nie wladowac sie na mine ?
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar uzi
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E66 745iL
    Sk±d
    Leverkusen
    akcyza 18% warto¶ci z eurotax ale jak pójdziesz do rzeczoznawcy to ci pomo¿e w tym aby ta akcyza nie by³a za wysoka. Do tego podatek od wzbogacenia 2% warto¶ci i reszta w urzêdach oko³o 1000z³ z tablicami no i OC. Ja mam na niemieckich blachach Longa do sprzedania jak co¶ to priv.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    @uzi

jezeli wartosc nie odbiega w dol od eurotaxu wiecej niz ok. 20% to biora cene z umowy.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E66 745iL
    Sk±d
    Leverkusen
    Zgadza siê Sebek ale warto¶æ mo¿na obni¿yæ u rzeczoznawcy za jedyne 300z³ Motor defekt, getriebe defekt ale warto¶æ szkód nie mo¿e przekroczyæ 40% bo wtedy bior± to jako szrot bez prawa do rejestracji. Mam nadzieje ¿e nie czytaj± tego celnicy :P

Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E66 745iL
    Sk±d
    Leverkusen
    My¶lê ¿e bez rzeczoznawcy suma nawet 4000euro nie przejdzie. Znam z do¶wiadczenia ¿e u mnie w mie¶cie celnicy potrafili ¶redni± cenê braæ sobie z najwy¿szych cen na Allegro lub Otomoto. Ale i w eurotaxie ceny bêd± po wy¿ej 30000z³

Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E66 745iL
    Sk±d
    Leverkusen
    U mnie w skarbówce jest najgorzej kupi³em kiedy¶ do firmy berlingo i na umowie napisa³em co do z³otówki tyle co zap³aci³em sprzedaj±cemu a przy okienku urzêdniczka mówi mi ¿e przep³aci³em bo u niej w wykazie jest ni¿sza cena ale oczywi¶cie podatek musia³em zap³aciæ 2% od ceny z umowy za dwa dni kupi³em E61 a ona mi mówi ¿e za tanio kupi³em i bo u niej w spisie ceny s± wy¿sze i zap³aci³em oczywi¶cie podatek wy¿szy ni¿ z umowy. Taka Polska dziki kraj. W Niemczech kupuje auto nie ma tam jakiego¶ podatku od wzbogacenia a ca³e koszty rejestracji to oko³o 50euro. W ka¿dej chwili auto mogê wyrejestrowaæ i nie p³aciæ OC.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    E65
    Sk±d
    Ma³opolskie/Trn
    Czyli oprócz akcyzy prawie 19% p³acê te¿ podatek? w pierwszym linku u góry jest napisane:
    Kod:
    Urz±d skarbowy. Tu udajemy siê po za¶wiadczenie o niepodleganiu obowi±zowi op³acenia polskiego podatku VAT. Oczywi¶cie zakup sprowadzonego auta przez osobê prywatn± nie jest opodatkowane VAT-em, ale urz±d skarbowy musi to formalnie potwierdziæ i za tê przyjemno¶æ pobiera op³atê w wysoko¶ci 160 z³.
    Samochód jest do kupienia za nieca³e 8000 euro ale dla mnie po znajomo¶ci ( znam sprzedaj±cego kilka ³adnych lat) bêdzie co¶ taniej my¶lê ¿e za kilka dobrych polskich litrów i 7 tys euro kupi³ bym to auto. do tego w zestawie s± letnie ko³a na oryg,alu i zimówki na drugim komplecie alu. Wypos full bez podgrzewanej kierownicy, i stety niestety bia³e skóry chocia¿ wygl±daj± jakby dopiero wyjecha³y z salonu.
    jaka jest warto¶æ takich aut z rocznika 2001-2005 z tym silnikiem wg eurotaxu, czyli podsumowuj±c ile mniej wiêcej zap³acê akcyzy wpisuj±c na umowie np 3.500 euro albo 4 tys euro bo wtedy my¶le ¿e mie¶ci siê w granicach 20% wartosci.
    Ostatnio edytowane przez Nextus ; 15-04-2014 o 22:27

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    E65
    Sk±d
    Ma³opolskie/Trn
    tylko , z tego co wiem rzeczoznawca obni¿a warto¶æ pojazdu na podstawie uszkodzeñ zarysowañ przebiegu itp, a tu nie ma siê dos³ownie do czego "doczepiæ" ¿eby obni¿yæ warto¶æ. Czyta³em ¿e niektórzy demontuj± drzwi , silniki czy osprzêt ale ja siê w to nie bêdê bawi³. czyli sam± akcyzê ponad 5 tys muszê liczyæ :/ a jak jest z tym skarbowym p³acimy te 2% czy jednak nie?

Podobne w±tki

1. [silnik] kupno anglika E65
    Przez Nextus w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 23-12-2013, 11:43
  2. sprowadzony samochód - op³aty
    Przez vramzes w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 15-07-2013, 09:05
  3. Jakie op³aty za auto z silnikiem ponad 2,0L ???
    Przez maniek42 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25-03-2013, 17:17
  4. Miesieczne Op³aty
    Przez Bosio w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 81
    Ostatni post / autor: 05-11-2012, 09:48
  5. [ pozostale] Kupno e65
    Przez arielowaty w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 24-08-2010, 21:13

Uprawnienia umieszczania postów