Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Wkładka Pipercoss pytanie

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Cytat Zamieszczone przez Zavoli Zobacz posta
    A kuni coś przybyło? Jakiś oddech lepszy czy cuś? Bo jak tuningować, to po całości :D
    Kuni na oko przybyło. Zmienił się trochę dźwięk silnika i lepiej się zbiera z dołu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Ja mam wkładki K&N i mi teraz zajmują miejsce w garażu... nawet nie będę tego wkładał, nie wiem jakie są osiągi tego bo za dużo nie jeździłem i nie chcę wiedzieć, bo będę miał zwykłe papierowe i będę wymieniał te co co jakiś czas ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    ja kupiłem Pipercross za 70 zł wiec śmieszna kasa ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar PiotrekV8
    BMW
    e32 730iA V8
    Jesli ktos jest w stanie odczuc roznice na roznych filtrach to nadaje sie doksiegi rekordow guinesa... ludzie nawet jesli takowy filtr doda kilka koni to jest taka roznica jak jazdy na rezerwie albo polowie baku, albo jakbyscie mowili ze auto lepiej wam sie zbiera jakmacie opony napompowany 0,3 bara mniej niz zwykle
    Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez PiotrekV8 Zobacz posta
    Jesli ktos jest w stanie odczuc roznice na roznych filtrach to nadaje sie doksiegi rekordow guinesa... ludzie nawet jesli takowy filtr doda kilka koni to jest taka roznica jak jazdy na rezerwie albo polowie baku, albo jakbyscie mowili ze auto lepiej wam sie zbiera jakmacie opony napompowany 0,3 bara mniej niz zwykle
    Święta prawda

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez PiotrekV8 Zobacz posta
    To proszę wpisać mnie do księgi Guinnessa, ponieważ odczułem delikatną poprawę płynności przyśpieszania w przedziale 120 - 150 km/h. Zrobiłem jak na razie 650 km i wg mnie jest po prostu lekko "płynniej" i tyle. A co do kuni... błagam :)

BMW
    e38 740 M62B44
    Mnie też można dopisać do wspomnianej księgi. Gdybym nie widział różnicy, to na wkładkę K&N lub Pipercross wydałbym kasę jedynie raz, a używam ich w kolejnych autach i w motocyklu.
    A Tobie Piotrek radzę: najpierw załóż, pojeździj i sam się przekonaj, dopiero możesz się wypowiadać. Na razie pleciesz bez podstaw.
    Ponadto, nawet jeśli nie wyczujesz zmian (co w przypadku trzylitrowego E32 w automacie nie będzie dziwne, bo taka konfiguracja po prostu z założenia nie jedzie) , ani w pracy silnika, jego spalaniu, czy elastyczności, to tego typu wkładki dają na dłuższą metę oszczędność na wymianach filtrów, a to już jest dostateczny powód do ich używania.
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 21-04-2014 o 12:31

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    jest to troche placebo i troche fakty. W moim odczuci troche szybciej wchodzi na obroty ale niestety przy zmianie automatu biegu z 2 na 3 juz gumy nie piszczą wiec koni nie dodało za wiele : D

BMW
    e38 740 M62B44
    Trochę za dużo wymagasz ;-) Według producenta sportowa wkładka MOŻE dodać 2-5 KM. To trochę za mało, żeby moc wyraźnie wzrosła, ale wystarczająco do zmiany przebiegu krzywej momentu obrotowego.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    no i pewnie taki wzrost jest, do odczucia ciężko ale tu złapać 2 konie tu 3 tu 5 i trochę można zwiększyć moc jednak.