Ja mam wkładki K&N i mi teraz zajmują miejsce w garażu... nawet nie będę tego wkładał, nie wiem jakie są osiągi tego bo za dużo nie jeździłem i nie chcę wiedzieć, bo będę miał zwykłe papierowe i będę wymieniał te co co jakiś czas ;)
ja kupiłem Pipercross za 70 zł wiec śmieszna kasa ;)
Jesli ktos jest w stanie odczuc roznice na roznych filtrach to nadaje sie doksiegi rekordow guinesa... ludzie nawet jesli takowy filtr doda kilka koni to jest taka roznica jak jazdy na rezerwie albo polowie baku, albo jakbyscie mowili ze auto lepiej wam sie zbiera jakmacie opony napompowany 0,3 bara mniej niz zwykle
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
Mnie też można dopisać do wspomnianej księgi. Gdybym nie widział różnicy, to na wkładkę K&N lub Pipercross wydałbym kasę jedynie raz, a używam ich w kolejnych autach i w motocyklu.
A Tobie Piotrek radzę: najpierw załóż, pojeździj i sam się przekonaj, dopiero możesz się wypowiadać. Na razie pleciesz bez podstaw.
Ponadto, nawet jeśli nie wyczujesz zmian (co w przypadku trzylitrowego E32 w automacie nie będzie dziwne, bo taka konfiguracja po prostu z założenia nie jedzie) , ani w pracy silnika, jego spalaniu, czy elastyczności, to tego typu wkładki dają na dłuższą metę oszczędność na wymianach filtrów, a to już jest dostateczny powód do ich używania.
Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 21-04-2014 o 12:31
jest to troche placebo i troche fakty. W moim odczuci troche szybciej wchodzi na obroty ale niestety przy zmianie automatu biegu z 2 na 3 juz gumy nie piszczą wiec koni nie dodało za wiele : D
Trochę za dużo wymagasz ;-) Według producenta sportowa wkładka MOŻE dodać 2-5 KM. To trochę za mało, żeby moc wyraźnie wzrosła, ale wystarczająco do zmiany przebiegu krzywej momentu obrotowego.
no i pewnie taki wzrost jest, do odczucia ciężko ale tu złapać 2 konie tu 3 tu 5 i trochę można zwiększyć moc jednak.