Witam, po krótce:
Przymierzałem się już nie tak dawno do zakupu e65 ale rozsądek wziął górę i kupiłem jednak inne auto, ale teraz "odłożyłem" sobie troche grosza i szukam e65, i teraz tak.
Jest E65 W niemczech koło monachium z 2004 roku 745i, Samochód od pierwszego dnia zakupu do tamtego tygodnia serwisowany w jednym ASO bmw, stan wiuazlny i techniczny jest perfekcyjny, co więcej do maja 2015 roku samochód jest na "dodatkowej gwarancji", przebieg 192 tysiące km w 100% realne (zresztą widać po stanie technicznym i wizualnym) Teraz wszystko niby jest pięknie cena nie jest mała ale wydaje mi się że płacić w polsce 35 tys za niewiadomo jakie a tu powiedzmy sobie prawie pewne od 1 właściciela i to którego zna się od lat.
Praktycznie wszystko było dogadane ale sprzedający (niemiec) kazał się dopytać jak to jest z rejestracją w polsce takiego auta bo słyszał że duże opłaty i właśnie... ponad 18% podatku ale od jakiej kwoty, od kwoty na umowie czy od kwoty w eurotax bo różnie ludzie piszą.
Co dokładnie opłaca się po zakupie takiego auta tylko podatek, czy celne itp są jakieś opłaty, wiem że recykling 500 zł.
Decyzję muszę podjąć do jutra do południa w przeciwnym wypadku na samochód trafi kartka z informacją że jest do sprzedania.
Prosił bym o wypowiedź kogoś kto to przerabiał bo nie chce płacić 8 tys samego podatku od samochodu plus reszte opłat. Dziękuje za sensowne odpowiedzi i pozdrawiam.