Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: G³owica dziwny przypadek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar SIWEK30283
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Wroc³aw

Post G³owica dziwny przypadek

Witam zak³adam ten post poniewa¿ nie znalaz³em nic na ten temat a mianowicie pad³a uszczelka pod lew± g³ówk± objawi³o siê to wyciekiem oleju zaraz za pokryw± rozrz±du , zrzucili¶my obydwie g³ówki posz³y do planowania i sprawdzenia zebrali z nich po 0.15 i 0.20 , docieranie zaworów itp.
    Wszystkie ¶ruby uszczelki nowe cztery dni po robocie znowu to samo leje siê olej z pod lewej g³owicy ma kto¶ co¶ m±drego do powiedzenia w tym temacie , ja ju¿ nie mam mocy do tego motoru co mo¿e byæ przyczyn±?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    E38 740iA 97r
    Sk±d
    WSC
    Kiedy¶ mia³em podobny przypadek, pu¶ci³a jedna ¶ruba g³owicy, oczywi¶cie by³y nowe - gwint wyszed³ razem ze ¶rub±. (momenty , kolejno¶æ, si³y i k±ty zachowane) Ale to by³ mój przypadek. Sprawdza³e¶ dok³adnie szczelno¶æ g³owicy, czy na bloku nie ma pêkniêæ? jak± da³e¶ uszczelkê?. Oryginalne uszczelki maj± wadê, temat wa³kowany w klinika BMW. Ja osobi¶cie za³o¿y³em uszczelkê metalow± i problem zosta³ rozwi±zany.

Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Wszystko by³o robione jak ksi±¿ka pisze uszczelki z silesia parts firmy payen czy jako¶ tak .

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    E38 740iA 97r
    Sk±d
    WSC
    Co¶ musia³o pój¶æ nie tak. Widzisz dok³adne miejsce wycieku? Mo¿e to spod uszczelki rozrz±du? U mnie te¿ takie stwierdzenie pad³o. Na starej uszczelce powinno by¶ dok³adnie widaæ sk±d s±czy siê olej.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar jaro5
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Sk±d
    radom
    sprawdza³e¶ blok ? to podstawa przy takich zabiegach,mianowicie linia³em sie sprawdza czy nie jest zwichrowany od np.przegrzania.

Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Dzisiaj podnoszê kolektor myje na cacy skrêcam pomys³ jest taki aby auto zagrza³o siê do swojej temp. oczywi¶cie obserwuj±c non stop co siê dzieje po czym podniose znowu ss±cy i psikam preparatem do sprawdzania nieszczelno¶ci pomp wtryskowych tam gdzie pojawi siê ognisko t³ustego tam osadza siê bia³y talk.
    Je¶li pójdzie po uszczelce to pewnie blok jest w³a¶nie krzywy bo ma³o prawdopodobne aby uszczelka pad³a od tak sobie po tej samej stronie , zaznaczam ¿e wcze¶niej wyciek by³ bardzo widoczny z jednego miejsca z samego pocz±tku g³owicy na kanale olejowym , zastanawiam siê czy nie ma pêkniêcia w³a¶nie tam ?

Podobne w±tki

1. [elektryka] airbag - b³±d po wyjeciu przez przypadek bezpieczników 43 i 45
    Przez mcdziubek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 31-05-2013, 10:27
  2. Elektronika - ciekawy przypadek :o)
    Przez ROBERTO w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 13-12-2012, 09:33
  3. [E38] ciekawy przypadek
    Przez warzo w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 16-10-2012, 19:57
  4. Dziwny przypadek
    Przez przemo9999 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 02-09-2009, 10:10
  5. dziwny przypadek z obrotami
    Przez lewy011 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 20-04-2009, 21:04

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów