Odpowietrzniki mam objechane równo.... przy obydwu zaciskach. Z nimi też będzie zabawa :/
Odpowietrzniki mam objechane równo.... przy obydwu zaciskach. Z nimi też będzie zabawa :/
Tak jak kolega wyżej napisał spryskaj odczekaj i dodatkowo stuknij go parę razy z góry młotkiem.Pózniej zaciśnij morsa i jedziesz.Jak to nie poskutkuje to idz do spawacza ,na odpowietrznik załóż nakrętkę 8 i niech cyknie ci spawa łącząc te dwa elementy.Po takim zabiegu to nie ma bata,musi puścić :)
Lekko i w około obstukaj młotkiem ten ujechany odpowietrznik, a powinien póścic
Też myślałem nad tą opcją żeby delikatnie klocki zetrzeć. Tylko zastanawiam się czy nie będzie potem problemów z biciem podczas hamowania.
Nie uważasz, że lepszym rozwiązaniem jest naprawa zestawu tłoczka, albo regeneracja, raptem 100 PLN od zacisku i pomalowane proszkowo z nowym tłoczkiem i uszczelkami. Rozwiązanie ze szlifowaniem klocka jest megadruciarstwem, a niech tłoczek nadal rdzewieje.
pozdrawiam Bartek
Dobra sprawa wygląda w ten sposób. Wymiana tarcz klocków i szczęk hamulca ręcznego miała wyeliminować bicie przy hamowaniu. Jednak bicie nadal wystepuje. I zachodzę w głowę co to może byc.
-Koła wyważone , opony wykluczone
-tarcze klocki szczęki hamluca na tylnej osi wymienione.
Zachodzę w głowe co może powodwać bicie przy hamowaniu i to jest tak mocne bicie ,że buja się całe auto przy hamowaniu... A ślesin coraz bliżej....
Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu tego kłopotu :/
Ale jesteś pewny, że to tył bije. Zazwyczaj wali z przodu.
Chyba, że wymieniłeś komplet tył i przód.
pozdrawiam Bartek
Przeciez napisal że na tylnej osi.
kyky7er to od przodu powinieneś zacząć. Najlepiej podnieś przód auta do góry i zakręć sobie przednimi kołami. Jak będziesz słyszał że miejscami klocki ocierają o tarcze tzn. że tarcze do wymiany (krzywe) - ewentualnie na przetoczenie jeśli są odpowiedniej grubości.