Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Jaka instalacja gazowa w BMW e38, 735 v8 ???

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawel'88
    BMW
    e38 740iL

Jedź do gazowni i niech założą Ci nową instalacje na STAGu za 4 tys. (w tej cenie powinni założyć Ci wszystko to co potrzebne Ci do szczęścia, czyli reduktor KME GOLD, wtryski HANA oraz cała prosta instalacja STAG)
    To co pokazałeś na allegro z założeniem wyjdzie Cie przynajmniej z 3 tys (bo trzeba doliczyc jeszcze butle, wlew, miedziane przewody...) i nie będziesz miał na to żadnej gwarancji. W trakcie montażu wyjdzie jeszcze, że połowa części jest zjebana. Więc po co Ci to?
    Już ja założyłem używkę, czego bardzo żałuję.
    Ostatnio edytowane przez Pawel'88 ; 02-04-2014 o 12:48

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 i M62
    A Ty Sebek z dolnegośląska jesteś tak ? Gaz u siebie robisz czy jeździsz gdzieś dalej ? U mnie w Opolu to są różne opinie na temat warsztatów...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 i M62
    No właśnie tego się obawiam, że przyoszczędzę na nowej, kupię używaną i zacznę w nią pakować sianko. Na sam koniec zrobię podliczenie i wyjdzie że za używkę PRINS bez gwar. zapłacę więcej niż za STIG nowiuśką na gwar... No tu jest klin, trzeba się nad tym zastanowić.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e34

Cytat Zamieszczone przez Pawel'88 Zobacz posta
    Jedź do gazowni i niech założą Ci nową instalacje na STAGu za 4 tys. (w tej cenie powinni założyć Ci wszystko to co potrzebne Ci do szczęścia, czyli reduktor KME GOLD, wtryski HANA oraz cała prosta instalacja STAG)
    To co pokazałeś na allegro z założeniem wyjdzie Cie przynajmniej z 3 tys (bo trzeba doliczyc jeszcze butle, wlew, miedziane przewody...) i nie będziesz miał na to żadnej gwarancji. W trakcie montażu wyjdzie jeszcze, że połowa części jest zjebana. Więc po co Ci to?
    Już ja założyłem używkę, czego bardzo żałuję.
    kolega dobrze prawi.
    nie kombinuj tylko bierz gotówkę lub raty i jedz do porządnego zakładu gazowego np.
    http://www.gzw.pl/index.php
    może kawałek od ciebie ale warto.
    dostaniesz gwarancję na 3 lata lub 100.000 km, i głowa spokojna.
    ps. stare to jest dobre tylko wino i skrzypce.
    ps.2. tu znajdziesz potrzebne info http://lpg-forum.pl/
    Ostatnio edytowane przez Odys ; 02-04-2014 o 16:13

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 i M62
    Dzięki za namiar

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    W Prinsa nic nie będziesz pakować. Bierz tą z allegro, bo to cena jedyna w swoim rodzaju. Równie dobrze mógł koleś krzyknąć 3 tys i tak by zeszła.
    Sporo kaski zostanie na gazownika i dobrą butlę w koło.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    W Prinsa nic nie będziesz pakować. Bierz tą z allegro, bo to cena jedyna w swoim rodzaju. Równie dobrze mógł koleś krzyknąć 3 tys i tak by zeszła.
    Sporo kaski zostanie na gazownika i dobrą butlę w koło.
    Dokladnie, sam tez juz smigam na Prinsie a roznica pomiedzy moja stara instalka jest kolosalna oczywiscie na + dla Prinsa. Roznicy w jezdzie nie ma absolutnie zadnej- juz kilka razy mi sie zdarzylo zrobic ze 100km nie wiedzac ze akurat jade na benzynie
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Osobiście nie podążałbym w kierunku używanej instalacji. Tylko nowa instalka z gwarancją na części i usługę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Bo nie znasz Prinsa. Moja instalacja ma przejechane wg papierów, kiedy była zakładana ponad 180 tys. km. Nic się nie rozjeżdża, nie rozregulowuje. Wymieniłem dopiero raz membrany, co zresztą okazało się niepotrzebne, bo trzeba było tylko reduktor z syfu oczyścić.
    Z tego, co wiem, jedynie użytkownicy Prinsa nie narzekają na LPG, pozostałe instalacje zawsze kiedyś niedomagają i trzeba wspomagać portfel gazowników.
    Za 1500 pln instalacja warta 7 tys, to promocja, jakich mało. Jakbym miał luźną kasę, sam bym ją łyknął, bo jest nowszej generacji, niż moja.
    A co do gwarancji, to wolę jej nie mieć i z niej nie korzystać. Auto ma jeździć, a nie stać w warsztacie. Nawet jeśli nie zapłacę za poprawki kasą, to zapłacę swoim zmarnowanym czasem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar bladyatl
    BMW
    e38 740i 99r
    Każda instalcja gazowa jest dobra jak jest odpowiednio dobrana i złażona . Mam STAG-a w silniku 2,2 litra, przejechane około 100tyś. i nigdy nie byłem u gazownika. Nic sie nie dotykałem, regenerowałem czy zmieniałem a chodzi tak samo jak w dniu wyjazdu po założeniu. Ale zakład gdzie zakładałem zajmuje się tylko instalacjami już 21 lat.