Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: [wnêtrze] nie dzia³a radio

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    728i
    Sk±d
    Siedlce

Unhappy [wnêtrze] nie dzia³a radio

Siemka a wiêc tak mam taki problem ostatnio gdy jecha³em autem i wrzuca³em kierunkowskaz tr±ci³em manetkê ¿e w³±czy³em komputer na zegarach wszystko by³o by okej gdyby nie fakt ¿e przez to przesta³ mi dzia³aæ ten panel od ori radio i komputer tam nie wy¶wietla a do tego nie migaj± kierunki na desce rozdzielczej a na zewn±trz auta migaj±..
    nie wiem co z tym zrobiæ bo wszystko jest z bezpiecznikami w porz±dku kable te¿ nie wygl±daj± na poprzepalane nie mam ju¿ pomys³u co mogê zrobiæ ¿eby by³o wszystko jak wcze¶niej..
    dodam jeszcze ¿e poprzedni w³a¶ciciel zabra³ zmieniarkê od radio ale wcze¶niej komputer na kokpicie dzia³a³...

jak widaæ na foto wszystko dzia³a tylko to nie;/
    panel nie reaguje na naciskanie ¿adnego z guzików ;/
    z góry dziêkuje za pomoc.

Ostatnio edytowane przez Mlody_BMW ; 28-05-2014 o 20:40

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Kyniu94
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 99r m62b35TU
    Sk±d
    Konin
    wyjmij wszystkie bezpieczniki w skrzynce pod mask± i sprawd¼ jeszcze raz.. Czêsto nie widaæ ¿e jest spalony. Najlepiej wk³adaæ jaki¶ inny zamiennik i sprawdzaæ czy za¶wieci. Mia³em bardzo podobny problem w poprzedniej 7er ¿e nagle zgas³o radio i nic nie reagowa³o..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    728i
    Sk±d
    Siedlce
    okej dziêki wielkie jutro przejrzê wszystkie od nowa oby by³o tak jak mówisz :)

Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 99r m62b35TU
    Sk±d
    Konin
    Te takie przezroczyste od góry w którym topik jest wykonany z takiego bardzo cienkiego drucika najczê¶ciej s± przepalone a nie widaæ ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    728i
    Sk±d
    Siedlce
    a wiêc tak wszystkie bezpieczniki przejrzane i ka¿dy jest dobry :/ i w baga¿niku i pod mask± ;/
    nie mam ju¿ pomys³u czemu to przesta³o tak nagle dzia³aæ :/
    czekam dalej na wasze porady mo¿e uda siê to naprawiæ jako¶ samemu przed wydaniem kasy u elektryka

Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 99r m62b35TU
    Sk±d
    Konin
    a spróbuj rêk± uderzyæ w boczek w baga¿niku po stronie zmieniarki niech samochód bêdzie na zap³onie mo¿e siê w³±czy je¶li tak musisz rozebraæ boczek i posprawdzaæ kostki od tunerów i modu³ów. Mia³em tak w obu moich 7er ;P Zawsze pomaga³o uderzenie w w/w miejscu ;p

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    728i
    Sk±d
    Siedlce
    moje auto nie ma zmieniarki :/ albo poprzedni w³a¶ciciel zabra³ albo gdzie¶ zniknê³a z czasem..
    po zabawie miernikiem doszed³em do tego ¿e nie ma masy ani pr±du w kablach i jeden kabel (bia³o niebieski) jest poprowadzony do zapalniczki i tam skrêcony do kabla z zapalniczk±..
    opcja te¿ jest taka ¿e zaplanicza te¿ nie dzia³a... sprawdza³em bezpiecznik ale jest dobry.. nie mam ju¿ pomys³u co to mo¿e byæ.. chyba bez wizyty u elektryka siê nie obejdzie..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Wolsztyn
    Sprawd¼ masê i pod³aczenie ca³ej wi±zki od radia.
    Masê masz przykrecon± do tylnego lewego s³upka. Pod os³on± z lampka.
    Demontujesz lampkê po¼niej 3 ¶ruby kluczyk nr 8 i wyciagasz oslone slupka.
    Masa jest przykrecona kluczykiem nr 10 do slupka idzie kilka kabli koloru br±zowego.
    Pod³aczenie calej instalacji znajduje sie w bagazniku po lewej stronie.
    Musisz zdemontowac boczek kostka jest koloru czarnego 12 pinow 2 razy po 6, znajduje sie od tylu lampy przy zarowkach.
    W tym miejscu przekazywane s± dane z komputera auta do instalacji elektrycznej radia, nawigacji, tutaj tez jest zasilanie instalacji od radia.
    Cala instalacja idzie do przodu laczy sie ze wzmacniaczem, rozchodzi na glosniki.
    Instalacja przechodzi lewa strona pod dywanami pozniej idzie pod fotelem kierowcy, i przy tunelu srodkowym, laczy sie od tylu z radiem.
    Problem mo¿e byæ z pod³aczeniem instalacji, posprawdzaj to dokladnie, moze byæ tez instalacja gdzies przeciêta.
    Dziwny problem z tym kablem podlaczonym do zapalniczki. Kto¶ ju¿ grzebal. Mo¿e ci±gn±³ zasilanie do nieoryginalnego radia.

Podobne w±tki

1. Nie gra radio, nie dzia³a navi E65
    Przez Aldik w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 46
    Ostatni post / autor: 03-03-2024, 06:21
  2. Radio nie dzia³a
    Przez danmar100 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11-02-2015, 22:21
  3. Radio nie dzia³a...
    Przez luzaks1109 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10-08-2013, 21:58
  4. Nie dzia³a radio
    Przez stachu0505 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14-05-2012, 20:10
  5. [wnêtrze] Nawiew na przedni± szybê, nie dzia³a wcale.
    Przez Angus MacGyver w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-12-2009, 11:07

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •